Share |

Je libo Balkán?

foto Free Balkan Quintet

Free Balkan Quintet se provařil poprvé loni a od té doby se tahle sympatická kapela objevuje na různých pražských scénách (Café v Lese, JazzDock, Unijazz) i mimopražských akcích (festival Všudybud). 
Přes zimu natočili album, které by teď rádi pomocí sbírky na hithit.cz vydali. Na albu budou k poslechu všelijak zaranžované lidové písně převážně z Bulharska, ale i z Rumunska, Česka nebo Arménie. Kromě lichých rytmů a lidové tradice se ozve i jazz, volná improvizace či, slovy kapely, vyšinuté blekotání až řvaní. 
 
Kapelu tvoří minulí či současní členové všemožných experimentálních ansámblů: Kieren Alexander na akordeon, Jaroslav Noga na bicí, Tomáš Mika na šestistrunné banjo, Milan Jakeš na housle a Ondřej Komárek na kontrabas. V jejich podání se balkánským rytmům teprve dostává té pravé balkánské zběsilosti.
 
A co můžete dostat na oplátku za vaši podporu? Kromě klasického CD na různé způsoby (osobní odběr, pošta, se vstupem na křest) nabízí kapela různé speciality – z nich se vyjímá např. soukromé hodiny hry na zastoupené nástroje (všichni hudebníci jsou studovaní mistři), rituální poděkování na křtu alba nebo oslavná píseň. 
 
Mrkněte, poslechněte a podpořte!
 
Projekt na hithit najdete tu.
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.