Share |

London Fashion Week SS14 aneb přehlídky přímo v ulicích

foto: Lucie Desmond

Nedávno jsem měla možnost fotit přehlídky během Londýnského týdne módy, který se konal od 13. září do 17. září. Prostředí přehlídek mě fascinuje. Všechen ten zmatek kolem příprav v zákulisí, kvůli deseti minutám na mole je úžasný. Přesto všechno jsem se určitě nejvíc těšila do ulic! Již z minulých let jsem věděla, že modely na ulicích budou opět jedinečné, originální a velmi inspirativní. Pro mě osobně je móda z ulice větší inspirací než přehlídky předních módních návrhářů. 
 
Okolí Somerset House, kde je postaven hlavní stan a odehrává se tu většina přehlídek a prezentací týdne módy, je samo o sobě jednou velkou módní přehlídkou. Sama jsem se přesvědčila, že krásný outfit můžete vytvořit za pár liber nebo se naopak obléknout v nejdražších buticích v Londýně. Najdete tu prostě od všeho něco, od střídmých outfitů až po modely extravagantní a velmi provokativní. 
 
Londýnská móda je opravu jiná, než móda v Praze. Ale nemyslete si, že lidé se takhle obléknou jen jednou za rok a vyrazí na týden módy, to určitě ne. Podobné outfity jako na týdnu módy můžete potkat v Londýně bežně. Lidé se tu nebojí experimentovat, nebojí se barev a vzorů a hlavně chtějí být originální. A to se mi na Londýně hrozně líbí!

foto i text: Lucie Desmond

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.