Share |

LIVIGNO: EVROPSKÁ DESTINACE PRO BIKERY A CYKLISTY

Jen málokteré alpské středisko dokáže svůj potenciál využívat stejně dobře v létě jako v zimě. Italskému Livignu se to podařilo a svou letní nabídku služeb dále rozšiřuje. Je vyhledávanou destinací mimo jiné pro milovníky horských kol. Přípravu před olympiádou tam absolvovala například Martina Sáblíková.
 
Livigno už několikátým rokem přitahuje bikery, a to nejen díky adrenalinovým akcím, ale také díky skvělému Mottolino Bike Parku a populárním single trackům všech obtížností obsluhovaným lanovkou Carosello 3000. Zatímco na svazích hor přibyla pro tuto sezonu další single tracková dráha, v údolí byla otevřena nová tréninková trať nejen pro děti.

Největším lákadlem, především pro návštěvníky z Čech, zůstává Mottolino Bike Park otevřený od 13. června 2015. Nabízí dvanáct tras pro začátečníky i experty, a to včetně překážek všech obtížností. Všechny trasy byly navrženy a jsou udržovány tak, aby byly zábavné a přitom maximálně bezpečné. Specialitou parku, kde se jezdí několik uznávaných závodů, je možnost vyzkoušet dopady do obrovského nafukovacího polštáře Big Air Bag.
Na druhé straně Livigna, naproti bike parku, se od horní stanice lanovky Carosello 3000 rozprostírá po všech kopcích až do údolí neuvěřitelný Mountain Park Carosello 3000. Jeho horské tracky budou pro veřejnost otevřeny od 11. července 2015. Donekonečna zde můžete jezdit po krásných úbočích italských Alp, vychutnávat si pohledy do údolí i na vrcholky zasněžených hor, pozorovat horské květiny na stráních, popřípadě se občerstvit v některé z místních farem.  
I tyto tracky jsou navrženy pro začátečníky, pokročilé nebo experty, a to ve spolupráci s legendou MTB Hansem „No Way“ Reyem pod dozorem architekta Diddie Schneidera. Během léta přibydou ke stávajícím trasám, z nichž nejznámější je „Coast to Coast“ a „Roller coaster“, další dvě.
Livigno nezapomnělo ani na dětské bikery, kteří mohou své zkušenosti rozvíjet v Bike Skill Centru ve středu Livigna. Jak nejmenší, tak větší děti zde pod dohledem zkušených instruktorů vyzkoušejí jízdu po dřevěných lávkách nebo gumovém povrchu. Pro hosty ubytované v bike hotelích a apartmánech je vstupné do centra zdarma. A můžete si zde zamluvit nejenom lekce, ala také cyklistické výpravy a túry do hor. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.