Share |

Freeridová špička míří do Livigna

V italském Livignu bude 31. ledna zahájen velký svátek freeridového lyžování, European Freeride Festival.
 
Celá akce potrvá pět dnů a program je opravdu nabitý. Freeridové ježdění je samozřejmostí. Zkusit si můžete také ski tour s horským vůdcem nebo výlet na sněžnicích, můžete „si osahat“ lavinové vybavení, vyzkoušet split-board (podélně rozříznutý snowboard, který slouží k výstupu na vrchol jako na skialpech a po složení dohromady ke sjezdu jako na klasickém snowboardu), zúčastnit se některého z připravených seminářů o bezpečnosti či večerních přednášek těch nejpovolanějších expertů nebo sledovat filmy v rámci tematického filmového festivalu stejně tak, jako si užívat pohodové atmosféry alpského duty-free střediska. Celý festival uzavře velkolepá party v italském stylu. A že se Italové umějí odvázat! 
 
Doporučujeme koupit si výhodný Freeride Pass, se kterým mimo jiné získáte i extra aktivity (např. služby heli-taxi, vstupy na party a koncerty). Freeride Pass si můžete zakoupit na jeden den až pět dní, a to včetně nebo bez skipasu. 
 
V rámci European Freeride Festivalu se pojede prestižní a uznávaný kvalifikační závod ze série Freeride World Qualifier, který se řadí mezi 4* events, tedy mezi nejlépe bodově ohodnocené závody na světě. V Livignu se taková událost uskuteční poprvé v celé historii série, a to konkrétně ve dnech 2.−4. února 2015. Těchto závodů se účastní nejlepší světoví jezdci, kteří si zde chtějí zajistit startovní místo na Freeride World Tour
 
Závod se pojede na kopci Corna di Capra (na severovýchodní straně), jehož vrchol se nad Livignem tyčí až do hrozivé výšky. A nebude to žádná oddechovka, účastníci si budou muset poradit s 800m převýšením a 45° svahy posetými skalnatými výčnělky. S cestou nahoru si ale starosti dělat nemusejí. Čeká je totiž luxusní servis v podobě vrtulníků, které je vyvezou až pod samotný vrcholek. Potom si každý vyšlápne posledních pár metrů, aby svým nohám dopřál potřebné zahřátí. A pak už ho čeká jen spanilá jízda volným terénem. Takovou podívanou by si nechal ujít jen málokdo. 
 
Akci můžete sledovat i zblízka, stačí se přihlásit na česko-slovenský Snow-Trip, který se v Livignu koná od 30. 1. do 8. 2. a na kterém ještě zbývá několik míst. Na viděnou v Livignu!
europeanfreeridefestival.com.
 
 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.