Share |

Léto s MeetFactory utíká jako voda

repro k akci

Tak jako už několik minulých let po sobě, i na tyto prázdniny připravilo mezinárodní centrum současného umění MeetFactory pro své návštěvníky bohatý letní program. Pod banánovou zástavou akce „Léto s Meetfactory“ tak každé úterý, středu a čtvrtek hází želízka do mdlého kulturního ohně naší metropole. Léto se chýlí, ale několik posledních akcí si můžete ještě užít.

Tři dny, tři tematické večery na které je po celé léto vstup zdarma: úterní Filmové úderky, středeční Mladé maso a ve čtvrtek tradiční Dj´ská party Trainspotting.

Během filmových úderků už mohli diváci shlédnout počiny nejrůznějších směrů od výběru nejlepších animací z uplynulých Fresh Film Festů, přes „battle“ Youtube a Vimeo videí a až po takového tureckého Ramba, nebo večer věnovaný pornu. Létu ovšem ještě není konec a stejně tak není ani Filmovým úderkům. Do konce srpna tak máte ještě možnost pokochat se roztodivnými podobami současného filmového dokumentu nebo na závěr léta donést své záznamy z dovolené a navštívit home-video workshop.

Dalším pilířem letního programu MeetFactory je „Mladý maso“, série večerů věnovaných prezentaci studentů uměleckých škol. Večery jsou koncipovány jako zábavná syntéza mezi uměleckou performancí, informační schůzkou a party. Návštěvníci mají za sebou už např. večer se studenty a absolventy DAMU, pojatý jako divadelní představení, nebo s výtvarníky z Ateliéru monumentální tvorby AVU. Součástí každé akce jsou i Otevřené ateliéry rezidentů MF a komentované prohlídky aktuálních expozic, takže na své si přijde skutečně každý. Do příchodu podzimních meluzín pak mají zájemci možnost navštívit multimediální večírek studentů VŠUP (za DJ-ský pult mají údajně zasednout i samotní kantoři).

Na úspěch z minulých let navazuje programová osa Trainspotting, která kromě výhledu na železniční ruch v okolí kulturního centra nabízí i vystoupení předních (nejenom) českých DJ´s. K tanci a poslechu vám ještě zahraje bassový úderník Almostt z UK, kterého přiveze britsko-pražský promotér Dj Tuco. Celý letní DJ paškál zakončí dívčiny z Poxxoxo se svojí diskotékou na bruslích. Funky moves a chrániče s sebou.

Aby tohoto bohatého prázdninového krmiva nebylo málo, probíhá celé léto soutěž o lístky na koncert berlínských pankáčů Beatsteaks. A v čem tato hra spočívá? Jak již bylo řečeno, znakem celé akce je epigeická bobule spíše známá pod názvem banán. Pokud i vy chcete ukázat svůj vzdor vůči letním kvaškám prostřednictvím tohoto zdravého ovoce, pošlete na mail  info@meetfactory.cz fotku nebo video, kde figurujete vy a zmíněný plod. Můžete s ním tančit, jíst ho, fantazii se meze nekladou. Pokud váš výtvor shledá porota originálním, lupeny jsou vaše.

www.meetfactory.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.