Share |

Legendární Metallica na dosah ve 3D filmu

foto: pořadatel akce

Před červencovým vystoupením na Aerodrome festivalu nabízí Metallica všem fanouškům luxusní předkrm. Na Blu-ray vychází film Metallica: Through the Never, který kombinuje velkolepou pódiovou show legendární kapely s filmovým příběhem. Člen štábu je během koncertu vyslán do města, aby pro skupinu vyzvedl tajný balíček. Na pozadí vyprodaného koncertu Metallicy se ale jeho mise zvrtne v šílené dobrodružství. Film Metallica: Through the Never jek dostání v luxusní kvalitě na Blu-ray ve 3D i v klasickém 2D formátu. Obě verze se prodávají v jednom balení dohromady na jednom Blu-ray disku.
 
Pro příznivce skupiny je film povinností. Pódiové vystoupení Metallica: Through the Never plné pyrotechnických efektů a propracované choreografie se připravovalo a vznikalo více než rok. Natáčelo se během pěti speciálních koncertů v Kanadě, které snímalo 24 kamer najednou a výsledný sestřih se pořizoval z šedesáti hodin natočeného materiálu.
 
„Tohle není 3D záznam koncertu,“popisuje jedna ze čtyř ikon Metallicy Lars Ulrich „Film je snímán hodně z našeho pohledu, diváci v kině budou více na pódiu než v hledišti a 3D tomu dodává neuvěřitelný pocit reality.“
 
„Během natáčení jsem se byl podívat s 3D brýlemi na monitor,“vzpomíná kytarista a zpěvák James Hetfield. „Střídavě jsem sledoval monitor a skutečného Kirka Hammetta na pódiu. A na monitoru to vypadalo líp! 3D vtáhne diváky přímo do šílenství na pódiu, stejně jako do chaosu v ulicích během příběhové části.“
 
Samostatnou kapitolou je obrovské pódium, světla, laserová show, pyrotechnika, sochy, LED obrazovky a další technika, kterou přepravovalo 37 kamionů, což je zhruba dvakrát víc než pro běžné stadionové koncerty. Diváci se mohou těšit na největší hity skupiny jako  "Battery," "The Memory Remains," "Nothing Else Matters," "Master of Puppets" či"Enter Sandman".
 
Z největších hitů si sami fanoušci kapely mohou sestavit i její nadcházející pražský koncert "By Request", který Metallica odehraje v rámci Aerodrome festivalu 8.července na Incheba Open Air v Holešovicích. Hlasovat pro své nejoblíbenější skladby, které si přejí v Praze slyšet, mohou všichni, kteří si zakoupí vstupenku po internetu.
 
"Už se nemůžeme dočkat, až na několik týdnů opustíme studio a vyrazíme načerpat energii mezi své fanoušky na koncerty"řekl Lars Ulrich. "Myslím, že to bude zábavné, když program sestaví naši fanoušci. Navíc mně jako člověku, který naše setlisty zpravidla dává dohromady, to hodně uleví". dodává s úsměvem Ulrich.
 
Vstupenky na Aerodrome festival, kde před Metallicou vystoupí také grungeoví průkopníci Alice In Chains,  finští králové melodického death metalu - Children Of Bodom a naděje norské metal-rockové scény  Kvelertak, jsou k dostání v sítích Eventim a Ticketportal.
 
Více na www.aerodrome.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.