Share |

Legendární komici The Umbilical Brothers vystoupí poprvé v České republice

foto: pořadatel akce

Duo The Umbilical Brothers tvoří mimové z Austrálie, kteří baví publikum už hodně let. Ve svých vystoupeních kombinují pantomimu s dialogem, loutkami, groteskami, vokálními zvukovými efekty a hojně zapojují i diváky, čímž vytvářejí jedinečná a neopakovatelná představení. Jejich umění ve svých prestižních pořadech ocenily takové legendy jako Larry King či David Letterman nebo Jay Leno (http://www.youtube.com/watch?v=Oz9J-CLMOaI). V rámci svého turné po Evropě navštíví i Českou republiku a v říjnu tohoto roku vystoupí v pražské Lucerně a v brněnském Semilassu.
 
Světoznámou bavičskou dvojici tvoří australští herci Shane Dundas a David Collins. The Umbilical Brothers ale ve skutečnosti nejsou bratři, přesto jsou výborně sehraní. Oblíbené komediální duo o svém soukromí příliš nemluví a raději za sebe nechává mluvit vyprodané sály po celém světě.  Známá je však historka o jejich prvním setkání. Potkali se v roce 1988 na univerzitě v Sydney tak, že se David nešťastně otočil a neúmyslně zlomil Shaneovi nos. Po tomto incidentu se sešli a začali spolu psát scénky. Pak se postupně objevovali na malých komediálních scénách, kde zkoušeli netradiční skeče před mezinárodním publikem. V roce 1991 se pustili  do série stand-up koncertů, televizních vystoupení a komediálních výletů po Austrálii. Mimo jiné vystupovali na Cat Laughs, komediálním festivalu v Melbourne, v opeře v Sydney, na Adelaide Fringe festivalu, na divadelním festivalu v Tampere či známém festivalu Fringe v Edinburghu, kde v roce 1995 vyhráli Choice Critics 'Award a byli nominováni na prestižní Perrier Award. Po sérii turné následovaly nadšené recenze a vyprodané show nejenom v Austrálii, ale i ve Španělsku, JAR, Singapuru, Hongkongu, na Novém Zélandu či v Edinburghu.
 
V roce 1999 byli hosty legendárního festivalu Woodstock a v témže roce debutovali na divadelních prknech ve Spojených státech amerických. Následovalo umístění mezi 100 nejkreativnějších lidí v zábavním průmyslu podle amerického kulturního týdeníku Entertainment Weekly. V roce 2002 They start the year by filming embarrassing cameos in the Australian motion picture 'You Can't Stop the Murders', and quite happily die onscreen. Cenu Grand Prix jim vynesla účast na 2003 comedy festivalu v Tokiu. Jejich další show SPEEDMOUSE vyhrává Cenu za mimořádnou jevištní produkci na australských Comedy Awards. Rok zakončují natáčením show v opeře, která pak vychází na DVD. V Austrálii mají vlastní televizní show a doposud uvedli šest velkých představení, z nichž na DVD jsou k dispozici SpeedMouse, Dont Explain a Heaven Storm. Jejich show pro děti získává nominaci na AFI AWARDS a v roce 2006 se začali objevovat v oceněném televizním programu pro děti s názvem Upside Down Show, která se vysílala v USA. Byly předskokany při australské tour Jasona Alexandera, amerického herce, muzikálového zpěváka a držitele americké divadelní ceny Tony.
 
V únoru letošního roku vystupovali The Umbilical Brothers poprvé na Slovensku a se svým dvouvystoupením, v Bratislavě a  Liptovském Mikuláši, vyprodali velké haly a sklidili velký úspěch. Jejich show Speedmouse mohou zhlédnout čeští diváci 16.10.2013 v pražském Velkém sále Lucerny a 17.10. od 20:00 v KC Semilasso v Brně.
 
http://www.youtube.com/watch?v=ry6Llya0pNk
 
Předprodeje:
Praha
http://www.ticketpro.cz/jnp/divadlo/variete-kabaret/1086724-the-umbilical-brothers.html
 
Brno
http://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=131333


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.