Share |

Lednový Fresh Eye se zaměří na videoklip

foto: pořadatel akce

Obraz versus videoklip: Smrt videoklipu
Lednový Fresh Eye bude na téma videoklip. Jak se proměnil videoklip? Je to již mrtvá platforma, nebo stále žije, ale v jiných podobách? Jiří Charvát, režisér a promo producent, představí videoupoutávky na televizní stanici Prima COOL z perspektivy jejich tvůrce. Informační specialista Ondřej Voců promluví o videoklipech na YouTube. A můžete se těšit i na videoset od skupiny Klipity Klip. Na Fresh Eye doražte v úterý 20. ledna od 19:00 do Trafo Studia.
 
FCB EVENT ZDE.
 
Obraz versus videoklip
“Video Killed The Radio Star”, oznámila nám v roce 1978 kapela The Buggles. Po více než třech desetiletích od rozjezdu televizního vysílání MTV se ale musíme ptát, jestli pomalu a jistě nezaznamenává svůj odchod samotný videoklip? Kdo ho v tom případě “zabil”? Sociální sítě typu Vine, výhradně orientovaná na krátká videa, Instagram, který se snaží si prorazit cestu stejným směrem, anebo videoklip pořád žije, jen se s rozmachem platforem YouTube a Vimeo proměnil – v tom případě, jak? A hlavně, jaké další podoby klipu jsou okolo nás a nebojí se nás oslovit?
 
Na Fresh Eye vystoupí Jiří Charvát, který se věnuje režii, produkci a kreativě v televizní tvorbě. Promluví o upoutávkách na stanici Prima COOL, jejichž je režisérem. Dále se můžete těšit na Ondřeje Voců, informačního specialistu, s příspěvkem nazvaným “YOUTUBE – TADY JE KLIP DOMA”. Doprovodný program zajistí Petr Bratinka, Tomáš Poděbrad a Jáchym Jakeš ze skupiny Klipity Klip, kteří připravili videoset Současné fenomény hudebního videoklipu.
 
Fresh Eye Obraz versus videoklip začíná od 19:00, v úterý 20. ledna v Trafo Studiu, Čerpadlová 4, Praha 9.
 
 
Cyklus Fresh Eye
Význam obrazů a vizuality v současném světě stále roste, ovšem zůstává nedoceněn. Cyklus Fresh Eye, věnovaný tématům vizuální kultury a vizuálních studií, probíhá již čtvrtým rokem. Vystoupila na něm řada hostů z praktické i teoretické sféry. Autorka komiksů Lucie Lomová se zabývala vztahem obrazu a textu, na téma “válečná pornografie” promluvila nositelka ocenění Czech Press Photo Alžběta Jungrová, klipovitost v reklamě i filmu probíral režisér Tomáš Mašín a mezi hosty se vystřídali mnozí další. Na březnovém Fresh Eye vystoupil se svou performancí slovenský tanečník Jaro Viňarský, držitel The Bessie Award.
Fresh Eye od roku 2013 pořádá vysokoškolskou soutěž pro studenty humanitních a uměleckých škol a nově se věnuje také vzdělávání studentů středních škol prostřednictvím interaktivních workshopů.
Více o projektu: http://fresh-eye.cz/o-fresh-eye/
Více o vzdělávacích aktivitách platformy: http://fresh-eye.cz/pro-skoly/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.