Share |

Le Market vs Dyzajn Market

foto: Barbora Částová

Tuto sobotu tj. 21.9.2013 proběhly v našem hlavním městě vedle takových menších sousedských slavností, které zachvátily většinu Prahy i dva Markety orientované na autorskou tvorbu.  Na Dyzajn Market, který je několik let veden ve stejném duchu jsou již všichni zvyklý a každý, kdo by si rád doplnil svou sbírku náušnic a broží je pravidelným návštěvníkem. Popřípadě, kdo si našetřil na některé vystajlované šatičky.

Na rozdíl od podzimního Dyzajn Marketu, který se tradičně konal u Národního divadla pod širým nebem, byli návštěvníci letního Le Marketu nasměrováni do hotelu v centru. Už to znělo dost zajímavě a trhy s autorskou módou bych si opravdu v prostorách hotelu nepředstavovala. Ale zkusit se má vše, že.

V suterénu hotelu, kde jste se prodrali skrze kufry a houf cizinců, byli k dispozici dvě místnosti. (Možná jich bylo více, ale znechucení trhem mě vyhnalo pryč). Dvě poloprázdné místnosti s opravdu minimem nakupujících. A taky, co by se tady vlastně dalo koupit? Síťovka ( v drogerii za pade), lacláče pro roční dítě nebo dokonce cereálie přímo na míru vašemu obtloustlému pasu? No to bylo asi všechno… vlastně ještě nějaké ty svíčky jsem zahlédla. Tak se aspoň můžete s kámoškou vyfotit u zdi. 

Odsud radši rychle pryč na nedaleký zmíněný Dyzajn Market. Tam se sice nedalo hnout, kolik přišlo zvědavců, ale osvědčené zboží bylo opravdu krásné a hodné označení autorské tvorby. Složení prodávajících bylo prakticky totožné s každým Dyzajn Marketem. Akorát to přehlídkové molo plné krasavic chybělo. Komu to bylo málo mohl se přesunout na některé z míst projektu „Zažij město jinak“ (i pro příští ročníky doporučuji Letnou, Vinohrady, Krymskou a Karlín).
 
text a foto: Barbora Částová

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.