Share |

Kytara obsahující whiskey Jack Daniel's je na prodej

foto: PR

Hudební nadšenci a  sběratelé mohou získat v právě probíhající aukci výjimečnou kytaru, vytvořenou českými řemeslníky, jejíž unikátní skleněné srdce, navržené designérem Ronym Pleslem, obsahuje whiskey Jack Daniel´s! Vydražená částka se vrátí do české hudební kotliny, protože celý výtěžek bude použit na podporu nezávislých a talentovaných muzikantů.
 
Kytara vychází z modelu elektrické kytary Les Paul a i přes svoji unikátnost hraje velmi pěkně. Dlouhé měsíce se rodila v dílně kytaráře Petra Procházky. Známý designér Rony Plesl následně navrhl speciální láhev, tzv. srdce kytary, umístěnou ve spodní části tohoto hudebního unikátu. Majitel se tak bude moci při hraní občerstvit přímo z kytary. Zajímavostí je, že na tvorbě designu nástroje se podílelo přes tisíc přátel whiskey Jack Daniel´s, kteří prostřednictvím unikátní technologie kolaborativního kreslení vytvořili společně v reálném čase kresbu, jíž pak airbrusher přenesl na tělo kytary.
 
Výtěžek z aukce Jackovy kytary bude použit na organizaci pilotního odborného semináře pro manažery začínajících a středně pokročilých kapel české hudební scény. Autor myšlenky takových vzdělávacích setkání, Michal Novák, zakladatel největšího českého hudebního webu Bandzone.cz a hudební producent v jedné osobě dodává: "Myšlenkou cíleného a koncepčního předávání všech zkušeností, které jsem za 20 let na hudební scéně posbíral, se zabývám už pár let. Začal jsem psát knihu, ale je to náročnější, než jsem čekal. Upnul jsem se tedy více k interaktivnější formě, jako jsou přednášky s následnou diskuzí pro omezené množství posluchačů. Lidem z Jacka se vize projektu líbila natolik, že souhlasili s využitím peněz z prodeje jejich kytary právě na tento účel. Moc mě to potěšilo a zároveň nakoplo. V těchto dnech už sepisuji detaily svého vysněného workshopu a nemůžu se dočkat září, kdy to díky Jackově pomoci rozjedu, tak jak jsem o tom už delší dobu snil."
 
Dražba právě probíhá na aukčním serveru http://aukce.aktualne.cz  a bude ukončena v pondělí 9. 3. 2015 ve 12:00 hodin.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.