Share |

Kyklos Galaktikos již dnes v ROXY na Free Mondays = vstup zdarma

foto pořadatel akce

I třetí březnové pondělí bude v ROXY patřit pravidelnému seriálu Free Mondays. Vůbec poprvé ve třetím měsíci roku 2013 se navíc můžeme těšit na live show a to ne jen tak ledajakou. V Dlouhé 33 to totiž dnes rozbalí velezajímavý audiovizuální projekt Jana Buriana mladšího, Jaroslava Hrdličky a Johany Matouškové Kyklos Galaktikos, který vzešel v roce 2011 ze stejnojmenné otevřené platformy pro autorskou tvorbu.

 

KG debutovali v prosinci 2011 albem Osa dobra, jež je k mání ke stažení zdarma zde: http://kyklosgalaktikos.cz/kgrecords.html. Takřka hned po svém vydání se Osa dobra zařadila mezi jedny z nejvýraznějších hudebních počinů na domácí scéně, když na první poslech zaujme silnými texty a výraznými elektronickými beaty vycházejícími z hip hopu.

 

Rytmické konstrukce a celková stavba písní stejně jako sdělení jednotlivých písní stojící na pomezí občas až vulgárního aktivismu a filozofie však hip hopový žánr dalece přesahují. "Trochu to působí, jako by pro Kyklos rapování znamenalo jen odlehčené intermezzo na cestě za nějakou subverzivní misí, která může obsahovat hackerství, výchovu dětí, četbu zapomenutých klasiků a konspiraci podobnou filmu Dvanáct opic...Hudbu berou jako médium neklidu, které má sílu mobilizovat," napsal o nich mimo jiné Pavel Klusák z Lidových novin. 
 

Předposlední březnové pondělí v ROXY se tak evidentně chystá velezajímavá show, která dalece přesáhne to, čemu říkáme koncert. KG totiž nejsou jen o muzice, je to komplexní audiovizuální show, které dodává další rozměry VJing Suchého rejnoka (Vojtěch Vaněk a Kateřina Kynclová) a lightdesign Patrika Sedláka. Po koncertě bude následovat party s Nighphunk Djs Lucas Hulana a Lumiere, které navíc doplní jejich gruzínský host DJ Timo Beridze. 

 

Kyklos Galaktikos: http://www.kyklosgalaktikos.cz/

Kyklos Galaktikos - INRI: http://www.youtube.com/watch?v=uim87eIBhOE
FB Event: http://www.facebook.com/events/260696757396542/

 

ROXY: http://roxy.cz/ 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.