Share |

Kultovní Teatr Novogo Fronta uvádí novou premiéru

foto: pořadatel akce

Kultovní soubor Teatr Novogo Fronta připravuje pod vedením své umělecké šéfky Iriny Andreevy novou premiéru. Projekt Too Close To The Sun se zaobírá otázkou, zda je talent a láska k umění pro umělce darem nebo prokletím. Na odpověď se mohou diváci těšit 28. a 29. dubna, kdy proběhnou premiéry projektu v holešovickém Studiu ALTA. Uvedení 29. 4. je součástí oslav Mezinárodního dne tance 2014.
 
„Osobnost Iriny Andreevy je fascinující, v jejím případě jde až o obětování divadlu.“
Komentář grantové komise Magistrátu hlavního města Prahy při letošním udělování grantů dává tušit, že téma nového projektu s obětováním umění souvisí. Irinina nekompromisní a syrová představení, která integrují všechny možné vlivy od grotesky po butó, můžeme vídat na evropských jevištích už více než dvacet let.
 
„Too Close to The Sun je příběhem o ženě a hudbě. Je nadání dar anebo prokletí? Dokáží okamžiky umělecké tvorby vyvážit nekonečné chvíle trýznících pochyb? Planoucí pochodeň v srdci často spálí svého nositele i jeho blízké. Osamělá zpověď o životě mezi vzletem a pádem. Hudebně - taneční inscenace inspirovaná životy geniálních umělců přináší niterný pohled do emocionální krajiny duše, odhaluje skrytá zákoutí i křehkou rovnováhu existence.“, dodávají k tématu tvůrci.
 
Ústřední postavou nového projektu je žena/zpěvačka/umělkyně, kterou potkáváme v mezní životní situaci. Hlavní role se ujala herečka a zpěvačka Irena Kristeková, kterou znají diváci Studia ALTA z úspěšné inscenace Dominiky Andraškové Psychóza ve 4.48. Hudbu skládá Petr Wajsar a David Hlaváč, který se i naživo představí v inscenaci jako klavírista. S dramaturgií a režií asistuje Radim Vizváry. Na jevišti se dále objeví Jan Bursa, spoluzakladatel projektu Wings, či autorka konceptu, scénáře i režie Irina Andreeva.
 
Vstupenky v ceně 150 Kč / 100 Kč student je možné rezervovat na adrese rezervace@altart.cz a zakoupit přímo před představením.
 
Teatr Novogo Fronta:
Too Close To The Sun
28. 4. – 29. 4. 2014, 19:30, Studio ALTA
Produkce: ART Prometheus
Projekt podpořili: MHMP, MKČR, Mládež v akci


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.