Share |

Kreativní skupina OKOLO otevírá studio a galerii v Praze s vlastním OKOLO Pivem

foto: pořadatel akce

Kreativní skupina OKOLO oficiálně otevírá své vlastní studio a galerii v Praze, představuje výstavu pivních otvíráků Open & Drink! a v neposlední řadě uvádí své vlastní OKOLO Pivo.
 
Zahájení výstavy 15/08/2013, 18.00 h
OKOLO/Pedal Project Studio
Bořivojova 77
Praha 3
 
 
Open
& Drink
Máme rádi pivo a také jednoduché věci pro každodenní používání. Otvírák na pivo je tak pro nás zhmotněním dokonalého předmětu, který je navržen přesně pro jediný úkon a to zbavení skleněné pivní nebo jiné láhve svého kovového uzávěru. Náš výstavní projekt Open & Drink! představuje hned několik současných i historických pivních otvíráků z celého světa a zkoumá tak do jaké míry se může jediná konkrétní funkce zhmotnit v řadu rafinovaných forem. Otvírák v podobě prostého dřevěného hranolu, kovové abstraktní kompozice nebo romantického, přírodními tvary, inspirovaného předmětu. To vše a mnohem více forem tohoto každodenního předmětu představujeme na výstavě Open & Drink! Neuvažujeme ale pouze o typologii otvíraku jako takového, ale i o procesu otevírání, ke kterému mohou posloužit i zcela odlišné předměty než ty, které pro to byly původně určeny.
Proto otevři a pij!
K výstavě OKOLO také připravilo katalog a nové tričko s motivem některých vybraných pivních otvíráků.
 
 
OKOLO
Pivo
Již od počátku své tvorby usiluje kreativní uskupení OKOLO o dokumentaci, prezentaci a propagaci designu, architektury, ale i jiných odvětví lidské činnosti. Zaměřuje se především na to, co je mu blízké, a to se pak snaží dávat do zcela nových, mnohdy neočekávaných souvislostí. A to, že je nám pití piva s přáteli také velmi blízké, není žádným tajemstvím. K vytvoření vlastního ležáku přímo pod hlavičkou OKOLO už zbýval jen krůček. Tím byla volba vhodného pivovaru pro spolupráci, která nakonec padla na Vyškov. A tak se zrodilo pivo OKOLO. Jako pocta nápoji, který neustále jitří naši fantazii a u nějž vznikl nejeden z našich kreativních projektů.
 
www.okoloweb.cz
www.okolopivo.cz
www.pedal-project.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.