Share |

Koňské polo v Chuchli již tuto sobotu

foto: pořadatel akce

V areálu dostihového závodiště ve Velké Chuchli se v sobotu 9. 9. 2017 bude konat 5. ročník mezinárodního turnaje v koňském pólu, Prague Polo Cup. Na turnaji se utkají týmy z Velké Británie, Německa, Skandinávie, Slovenska, Maďarska, Rakouska a domácí kluby z Prahy a Moravy.
 
Letošní ročník Prague Polo Cup bude vůbec poprvé přístupný také veřejnosti. Turnaj nabídne v České republice vzácný, nevšední sportovní zážitek a zároveň i společenskou událost, která má dlouhou tradici i specifická pravidla oblékání. Pólo jako kolektivní jezdecký sport je výjimečné také v tom, že spolu hrají amatéři, často patroni týmů, se špičkovými profesionály světové kvality a že v jednom týmu mohou hrát ženy i muži společně. Na letošním turnaji se proti sobě postaví týmy složené z hráčů z celé Evropy: Aviator, Danube Polo Club, Noe Polo Club, Orchestr8, Panamerica a Prague Country & Polo Club.
Naším cílem je popularizovat v České republice tento krásný a ušlechtilý sport. Stejně jako v minulých ročnících i letos se mohou návštěvníci těšit nejen na napínavé, adrenalinem nabité sportovní odpoledne, ale také na tradiční sešlapávání drnů a pochopitelně i mnoho krásných, extravagantních klobouků, bez kterých by tato společenská událost nebyla kompletní,“ uvedla prezidentka turnaje Nina Popová
 
Jak se pólo hraje? Každý tým má čtyři hráče. Zápas je rozdělen na několik úseků, kterým se říká „čaka“ (chukka) a trvají 7 minut. Vzhledem k extrémní pohybové zátěži koně musí hráč po každé „čaka“ koně vyměnit, aby se nevyčerpal. Nejlepšího koně si hráči nechávají na závěrečný úsek, který většinou bývá rozhodující. Během „čaka“ se jezdci pokoušejí pálkami dostat míček do soupeřovy brány a po každém kole se otáčí směr hry, aby se vyrovnaly eventuální nevýhody, jako například protivítr nebo oslnění sluncem. Vyhrává ten, kdo dá více gólů.
 
Koňské pólo je považováno za jeden z nejstarších sportů v dějinách lidstva. Jeho původ sahá až do Persie, 6. století př. n. l. Oblibu si získal v Indii, kde se stal hrou indické šlechty a do Evropy byl importován anglickými důstojníky v druhé polovině 19. století. Oblíbený je hlavně v Argentině, kde je pólo považováno za národní sport a odkud pocházejí nejlepší hráči světa.
 
Turnaj bude letos poprvé přístupný nejen pozvaným hostům, ale i širší veřejnosti. Vstupenky do divácké zóny stojí 550 Kč, a pokud si rádi pochutnáte na dobrém cateringu, jsou k dispozici i vstupenky do Partnerské zóny za 1 500 Kč. Obojí koupíte na www.praguepolocup.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.