Share |

Komiks podle Larssonova Milénia vyjde už za pár dní

Muži, kteří nenávidí ženy
Copyright: (c) 2013 Moggliden AB. All rights reserved

První díl komiksové podoby bestselleru Stiega Larssona Muži, kteří nenávidí ženy¨vychází v polovině dubna. Druhý díl připravuje nakladatelství Host k vydání na podzim.

Trilogie Milénium rozpoutala před několika lety opravdové čtenářské šílenství okolo severských detektivek. Všech tří dílů (Muži, kteří nenávidí ženy; Dívka, která si hrála s ohněm a Dívka, která kopla do vosího hnízda) se doposud v České republice prodalo téměř tři sta tisíc výtisků.Do českých kin se dostaly obě filmové adaptace, švédská i hollywoodská, populární je i patnáctihodinová audiokniha, kterou čte Martin Stránský. Nakladatelství Host vydalo také dvě publikace zabývající se zákulisím vzniku MiléniaTajemství dívky s dračím tetováním autorů Dana Bursteina, Arne de Keijzera a Johna-Henriho Holmberga a Milénium, Stieg a já z peraEvy Gabrielssonové a Marie-Françoise Colombaniové. Nyní se k českým čtenářům dostává komiksová podoba fenoménu Milénium Stiega Larssona.

Text adaptovala známá autorka kriminálních románů Denise Mina, grafické podoby se ujali Leonardo Manco, který se podílel například na sérii Hellblazer, a Andrea Mutti, spolupracující s nakladatelstvími jako DC Comics, Marvel nebo IDW. Text do češtiny přeložil renomovaný komiksový překladatel Luděk Janda.

Komiksové zpracování trilogie je rozděleno celkem do šesti dílů, Muži, kteří nenávidí ženy I jsou prvním z nich. Kniha vychází v brožované podobě, má 152 stran a prodávat se bude za 349 Kč.

Anotace:
Mikael Blomkvist je známý ekonomický novinář, který se zrovna nachází v nelehké situaci, prohrál soudní spor s finančním magnátem Hansem-Erikem Wennerströmem, jehož špinavé praktiky se pokusil odhalit. Soud mu nařídil zaplatit tučné odškodné a jeho novinářská pověst je v troskách. Nejradši by zalezl pod zem. V tu chvíli ho však kontaktuje bohatý průmyslník Henrik Vanger a učiní mu zvláštní nabídku. Pomůže mu porazit Wennerströma, pokud Blomkvist vyřeší zmizení jeho neteře Harriet, k němuž došlo před třiceti lety.

Mikael se ihned pustí do pátrání a na pomoc si přizve nepřekonatelnou mladou hackerku Lisbeth Salanderovou. Společně tvoří zvláštní pár, ale skvělý tým a brzy začnou odhalovat temnou a krvavou historii rodiny Vangerů.

Ohlasy:
Scény s Lisbeth jsou úchvatné. Její postava je tajemná, hluboká a podmanivá. Můžete strávit hodiny zkoumáním Lisbetiných dialogů a řeči těla a pořád nacházet nové vrstvy. Jason Serafino, Complex

Lisbeth Salanderová je superhrdinka pro dospělé. Vogue

Trailer s českými titulky ke zhlédnutí zde: http://www.youtube.com/watch?v=xVqJFGi-MeQ&feature=player_embedded

Obálka knihy v tiskové kvalitě ke stažení zde: http://www.nakladatelstvi.hostbrno.cz/cs/nakladatelstvi/pripravujeme/item-880


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.