Share |

Karin Zadrick vystavuje v Ingredients své fotografie krajin

foto: Karin Zadrick

Fotografka Karin Zadrick v rámci svého dlouhodobého fotografického projektu Skici představí od 3. září v pražském koncept storu Ingredients své fotografie krajin. Na prezentaci naváže 5. října představením tištěného katalogu krajin pod názvem Skici 1A / Já. Krajina.

Tématem třetího dílu fotografického katalogu je krajina na černobílých fotografiích, které Karin nafotila v letech 2008 až 2011 a které bude prezentovat od 3. září v pražském koncept storu Ingredients pod názvem Skici 1A. / Já. Krajina.

K tématu Karin říká: "Tyto fotografie pro mě představují rozhlédnutí se kolem i hluboké pohlédnutí do sebe sama. Snímky zachycují mou fascinaci, inspiraci a obdiv ke krajině, která je pro mě symbolem nekonečného hledání v lidské i umělecké rovině.”

Skici představují unikátní fotografický katalog, který rozvíjí jednotné téma. První vydání Skic vzniklo ve spolupráci s módní návrhářkou Denisou Novou pod názvem “Tanec tichem” v roce 2010. O rok později přibyl, opět ve spolupráci s Denisou, katalog číslo 2 nazvaný “Scestí”, za který byla Karin nominována v kategorii fotograf roku na cenu Czech Grand Design 2011.

Na výstavu v Ingredients naváže prezentace tištěného katalogu Skici 1A, který rozvine téma krajiny. Fotografický katalog, který vyjde v limitované edici 150 kusů, si budou moci zájemci poprvé prohlédnout a pořídit 5. října, kdy bude prezentován v Ingredients v rámci doprovodného programu podzimního Designbloku.

Karin Zadrick (*1975) pochází z Opavy. Vystudovala Fakultu výtvarných umění v Brně (1995-2001), obor konceptuální tendence, a multimédia, kontinuálně se věnuje fotografii a multimediální tvorbě.

Její styl je specifický úspornou prací s barvami a světlem, které kontrastují s většinou současné fotografické produkce. I v případě focení módní fotografie tak Karin vytváří snímky, které nejsou žádnou okázalou manifestací stylu, ale křehkou intimní atmosférou a snahou o zachycení podstaty foceného subjektu.
Byla několikrát nominovaná na cenu Czech Grand Design v kategorii fotograf roku.

Ingredients
Jáchymova 2
110 00 Praha 1 – Staré Město
www.ingredients-store.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.