Share |

Kam vyrazit tenhle víkend? Máme pro vás pár tipů.

foto Adam Fuchs

Máme pro vás tipy na dnešní den i noc. Přes den můžete vyrazit na workshop pro DJ's nebo se naučit něco o  lomografii, na festival japonské kultury a filmů, k vidění je mnoho výstav, divadelních představení, k poslechu a tanci vyražte do klubů.
Tipy pro Prahu:
 
Czech press photo - výstava nejlepších novinářských fotografií
Staroměstská radnice od 10 do 18 hodin

Nejlepší novinářská fotografie za loňský rok. „Křišťálové oko“ letos získává fotografie Stanislava Krupaře z týdeníku Reflex, který se zajel podívat do neklidných “vod“ na severu. Tato fotografie a další oceněné snímky budou k vidění na Staroměstské radnici v rámci výstavy Czech Press Photo do 31. 1. 2012. Více zde.

Tak pravil La Chapelle - výstava fotografií
Rudolfinum do 26.2.2012.

Jeden z nejvýraznějších současných fotografů vystavuje v Rudolfinu.Více zde.

Život na ulici - David Těšínský
Napa bar and art gallery, Prokopská 8, 118 00 Praha do 20. února.

Výstava fotografií ze sérií "All along the Watchtower" o lidech závislých na drogách v Praze, sérii "Prolonged weekend in Paris" o "jiné" tváři Paříže a sérii "Chutes and Ladders" o subkulturách v Berlíně.V Napa Bar and art gallery. Více zde.
 
NoD/Roxy - projekt Dům
Projekt Dům vypráví o osudu jednoho pražského secesního domu a loučení se s ním.  Od 19h bude v NoD za přitomnosti performerů a několika původních obyvatel domu uvedena premiéra dokumentárního filmu. Svědectví o domě bude představeno i formou performance a fotografické výstavy. Více zde.
 
Oblaka dobra - výstava Final club, Příběnická 8, Praha 3
Výstava mnoha umělců - Adamec, Dokoupil, Písařík, Vosecký, Štěch, Vaněček, Plná, Špaňhel, Kabzan, Romanov, Pavliček, Králík, Matoušek, Skrepl... více zde.
 
František Brikcius - koncert "Brikcius v Řetězové VII." českého violoncellisty
od 19:00 hodin, v koncertní galerii Art Space Řetězová 7 (dům "U tří divých mužů", Řetězová 7, Praha 1, suterén)
Violoncellista František Brikcius zde zahraje 7 Ricercari pro sólové violoncello od Domenica Gabrielliho (1659 - 1690), III. Suitu C-dur pro sólové violoncello, BWV 1009, od J. S. Bacha (1685 - 1750), Paduanu pro sólové violoncello od Arthura Honeggera (1892 - 1955), která byla napsána bezprostředně po konci 2. světové války a Stopy (2004) pro sólové violoncello od Ireny Kosíkové.  Více zde.
 
Lomography workshop 
v Galerii/CZD ve Vojtěšské ulici v Praze 1
Workshop, kde budete mít možnost vyzkoušet si techniku lomografie v praxi a na přednáškách se dozvědět něco zajímavého o historii, vzhledu a principu lomografie. Zároveň si můžete o produkty Lomografie zasoutěžit a večer si užít zábavu na večírku, který bude doprovázet DJ Papi Oil. Více zde.
 
Workshop DJ's
Palác Lucerna, Vodičkova, Praha 1 od 10:00
Akci pořádá Institut moderní hudby ve spolupráci s Hory Doly.  Více zde.
 
 
Festival krátkých filmů Praha 2012 
kino Světozor, Vodičkova, Praha 1

Festival krátkých filmů, který organizuje tým Mezinárodního filmového festivalu v Karlových Varech, uvede filmy Spike Jonzeho; filmy s tématem utopie i filmy pro děti. Více zde.
 
Eiga-sai 2012 - 5. ročník festivalu japonského filmu a kultury
Kino Lucerna, Praha
Kromě dvou hlavních okruhů (Pocta Kitano Takeshimu a Archiv) budou v rámci víkendového programu k vidění také ukázky japonské animované tvorby, ale i divadelní a taneční představení, výstavy či hudební happening. Doprovodný program má i interaktivní složku – v Mramorovém sále paláce Lucerna se budou konat tvůrčí dílny pro děti i dospělé. Více zde.
 
Divadla:
DISK - Les 
Karlova 26, Praha 1
Hra o přetvářce, o menších a větších lžích, o tom, že hraní v životě někdy není tak vzdálené hraní na divadle, o přizpůsobivosti nás všech a touze po penězích a o tom, že každý z nás v sobě možná kácí les. Více zde.
 
Semafor - Život je náhoda v obnošený vestě
Dejvická 27, Praha 6
Písně dvou  skladatelů - Jaroslava Ježka a Jiřího Šlitra. Inscenace je označena jako muzikálové leporelo, a měla by i té nejmladší generaci přiblížit písně, které v době pro ní již historické skládala  trojice Ježek-Voskovec-Werich, ale také ty, které o několik desítek let později vytvořila dvojice jejich nadšených obdivovatelů a více než pilných žáků - Jiří Šlitr a Jiří Suchý. Více zde.
 
Divadlo ABC - Dobře rozehraná partie
Vodičkova 28, Praha 1
Bravurní komedie o lidech, kteří nejsou mladí, ale zdaleka ještě nemají svůj život za sebou, o důchodcích, kteří rozhodně nehodlají v bačkorách čekat na smrt. Více zde.
 
Kluby:
Roxy  - Flow - krásná Djka Ladida, Roman Rai a  Fatty M, více zde.
Sasazu - Oslava Roku draka, více info zde.
Radost FX - Henry D & host Tereza Černochová (živě) ft. DJ Pyel,víc zde.
Chapeau rouge - Bounce! Bounce! - The Linings, elektro punk na patře Undergraund a KAY & TVZEX (Sunshine) v dance patře, více zde.
Cross club - Electro voltáž - kapela Kazety, Silent H (UK), Mad4ce, Autist, Deka, Tulen, více zde.
Lucerna music bar - Pop 80´s & 90´s video party , vic zde.
007 Strahov -  skvělí The Computers (uk), Dead Pope´s Company (cz),Birds and wolves (cz) - více zde.
Final club - The KVB(UK) / Head in Body (CZ), více zde.
Friends club - Videodiskotéka, více zde.
Rock café - Dawn Of The New Age , více zde.
Malostranská beseda - Mejl@ a SPAM + Dekolt, více zde.
Jazz republic - Betty Lee Quartet -jazz, blues, latin , vstup zdarma, více zde.
Blues sklep - Tony Viktora & Band, více zde.
 
 
 
 
Tipy pro Brno:
 
Barbie v šatech jako sen - výstava
Muzeum města Brna, Špilberk 1
Vystavena je sběratelské kolekce panenek Barbie studentky Eriky Kratochvílové. V působivém prostředí starobylého gotického sálu na Vás čeká 70 křehkých dam, oděných v modelech, vytvořených módními návrháři světových jmen. Více zde.
 
Young Architect Award 2011
Urban centrum, Mečová 5, Stará radnice, Brno
Výstava prací 3. ročníku soutěže pro mladé a začínající architekty do 33 let Young Architect Award 2011. Téma soutěže vychází z tzv. Politiky architektury, návrhu zpracovaném Českou komorou architektů. Ústředním motivem soutěže je veřejný prostor sídel, život společnosti tímto prostorem ovlivněný (vliv architekta na veřejný prostor, návrat k podstatě architektury, k tvorbě veřejného prostoru). Více zde.
 
V plném spektru – Fotografie 1900–1950 ze sbírky MG v Brně
 Moravská galerie v Brně, Pražákův palác, Husova 18
Záměrem výstavy V plném spektru, Fotografie 1900–1950 ze sbírky Moravské galerie v Brně je představit hlavní okruhy fotografie z uvedeného období. Na tři sta vystavených prací znázorní vazby ve vzájemné komunikaci fotografů z povolání, amatérů, členů uměleckých skupin, fotografů pracujících pro tisk, módu a reklamu i dokumentaristů spolupracujících s institucemi historické paměti a lidových tradic. Více zde.
 
Divadla:
Agatha Christie: Past na myši
Mahenovo divadlo, Malinovského náměstí I, Brno
Nejslavnější detektivní hra všech dob z pera světově proslulé anglické spisovatelky. Přivedla na svět detektivy typu Hercule Poirot, slečna Marplová."Past na myši" je její nejznámější z jejich 21 divadelních her. Byla přeložena do 25 jazyků a její londýnská inscenace se hraje nepřetržitě od 25. listopadu 1952, což je světový unikát. Hra obsahuje mnoho z oblíbených postupů velké autorky, jako například uzavřený prostor, fascinující zvraty, odstřižený telefon, romantickou atmosféru i velmi zvláštní smysl pro humor. Více zde.
 
Kouzelný ostrov - přímý přenos z Metropolitní opery NY
Reduta, Dvořáková 11 Brno
více zde.
 
Idioti - HaDivadlo
HaDivadlo, Alfa pasáž, Poštovská 8d, Brno
Šest herců hrajících na idioty versus dva herci a jejich čtrnáct rolí lidí zvenku. V luxusní vile solidního příměstského satelitu je veselo. Co chce Stoffer od ostatních členů volné komunity intelektuálů a manažerů? Vzít si invalidní vozík a v masce mentálně postiženého usvědčit normální spoluobčany z xenofobie a rasismu? Nebo si spíš zlomyslně užívat beztrestnost a svobodu idiotů? A nebo si prostě jenom pořádně za...? Trochu detektivka, trochu studie naší doby, toužící po stimulantech, adrenalinu a svobodě, jejíž definice se stále více a více ztrácí. Více zde.
 
 
 
 
Kluby:
 
Fléda - Dark Side Of Moravia VII.
Temný večírek s kapelama, které patří k tomu nejlepšímu, co můžete spatřit z electro-gothicrockové česko-slovenské scény! více zde.
7.nebe - Horečka sobotní noci
Každou sobotu v 7.nebi probíhá  Oldies párty, kde si každý návštěvník příjde na své. Více zde.
Perpetuum - Escape , chcete- li slyšet techno, progressive, house. Více zde.
Mersey - Dirty Thirty - Elio B-day party- dj’s:Pavel Bidlo, Dan Cooley, Vik, Javas, Elio - house, více zde.
 
 
 
 
Tip pro všechny: sledujte náš web 
 
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.