Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli ještě nevíte, kam vyrazit o víkendu, podívejte se na naše tipy:
 
Riverside Open Air 2
21. 9. 19:00
Občasnká plovárna
Praha
Black Starr, Beef records a Delite agency vám přinášejí v poslední letní den - pátek 21.9. od 19 hodin pokračování úspěšné akce Riverside v luxusních prostorách areálu Občanská plovárna přímo v historickém jádru města. V lineupu opět zazáří elita domácí taneční a hiphopové scény, plus jeden exkluzivní zahraniční host.
Více zde. 

Minuta pro město
22. 9.
Praha
Pražané se zapojí do rozvoje svých čtvrtí. Svou "Minutou pro město" mohou přispět obyvatelé a návštěvníci Braníku, Letné, Strašnic, Karlína, Libně, Dejvic nebo Vinohrad. Vše proběhne v rámci festivalu Zažít město jinak, který opět po roce oživí pražské ulice.Co je jindy zakázáno, bude 22. září dovoleno. Účastníci budou moci psát a kreslit na zdi, které na jeden den vyrostou po celé Praze.
Více zde. 

Festival Živé město
do 23. 9.
Praha 6
Multižánrový festival Živé město – Ožijte se svou čtvrtí! Akce se koná 20.–23. 9. 2012, festival je určený návštěvníkům všech generací a nejen místním rezidentům, ale i obyvatelům ostatních pražských čtvrtí. Vstup na festival je zdarma. V blízkosti Vítězného nám. je od 18. 9. zřízena odpočinková zóna, kterou tvoří festivalový rozcestník navržený ateliérem Collaborative Collective a po několik dnů také kavárna.
Více zde. 

Hospitality
21. a 22. 9. 21:00
Roxy
Praha
Oslavy 20. výročí ROXY to nebude jen týden BE TWENTY, ale také dvoudenní mejdan Hospitality@ROXY, který v tomto rozsahu proběhne v ČR vůbec poprvé! Vlajková noc vyhlášeného londýnského d'n'b labelu Hospital Records, která nejen v domovském Albionu patří mezi jedny z nejvyhledávanějších klubových nocí, se do ROXY vrací prakticky přesně po roce a 21. a 22. 9. se můžete těšit jak na letité matadory, tak na mladé ale o nic méně hvězdné a úspěšné talenty.
Více zde. 

Radio 1 Embassy
22. 9.
Chapeau Rouge
Praha
DJ Dan Cooley (Radio 1) (house)
DJ Double J (Radio 1, Big Boss) (hip hop)
DJ EliO
Více zde. 

Kapitán DEMO - křest CD
22. 9. 19:30
Palác Akropolis
Praha
Nejtlustší česká záporná celebrita Kapitán Demo vydává konečně po 4 letech dlouhoočekávaný debut DEMOLICE. 22. září ho bude křtít v Paláci Akropolis. Jako hosté vystoupí stoupající hvězda underground hip hopu Kyklos Galaktikos – http://www.kyklosgalaktikos.cz/ a zahraje i dj Rockstar. Můžete se těšit na vtipné projekce a performance.
Více zde. 

Art Safari 24
22. - 23. 9.
Sochařské studio Bubec
Praha
Sochařské studio Bubec pořádá o víkendu 22. - 23. září tradiční workshop Art Safari, tentokrát s pořadovým číslem 24. V prostorách bývalé skladové haly v Praze-Řeporyjích proměněné na umělecké studio, představí své práce Marie Borenstein, Daniela Halová, Andrew Hauner, Jana Hubatková, Pavlína Komoňová, Patrik Kriššák, Tomáš Kubačka, František Matoušek, Oldřich Moris, Lenka Nesázalová, Tets Ohna Ri, Ladislav Průcha, Lucie Raškovová Jakub Řídký, Hans Silvester, Paulina Skavová, Viktor Svatoš, Kateřina Sušková, Martina Špinková, Alan Ulrich, Adam Velíšek, Tereza Vyhnálková, Diana Winklerová a Vít Zdrubecký. Vernisáž výstavy je 22. září v 16.30 hod.
Více zde. 

Festival Ostrava Kamera OKO
do 27. 9.
Ostrava
Mezinárodní filmový festival se zaměřením na kameramanskou tvorbu. Oscarový kameraman Walter Lassally a kameramani slavných světových filmových hnutí v Ostravě. Filmy z Cannes, Berlína, Benátek i Locarna v české premiéře v Mezinárodní soutěži. Retrospektivy a výběry renomovaných i mladých kurátorů. Přednášky a dílny pod dohledem American Society of Cinematographers i FAMU. 4. ročník mezinárodního kameramanského festivalu bude trvat 7 dní a v 5 sálech bude od 21. do 27. září promítnuto na 100 filmů. Festival bude slavnostně zahájen v pátek 21. září.
Více zde. http://www.protisedi.cz/article/festival-ostrava-kamera-oko-startuje-uz-21-9

Zažít město jinak
22.- 23. 9.
Praha
Na ulici se postaví stoleček s kávou a kolemjdoucí si k vám přisedne na kus řeči, děti si malují na chodník a soused zahraje na kytaru. To vše se může snadno stát během zářijového festivalu Zažít město jinak, který se v Praze pořádá v sobotu 22. září v odpoledních a večerních hodinách. Festival pořádá iniciativa Auto*Mat.
Více zde. 

Freestyle Week
22. - 23. 9.
Černý Most
Praha
V novém skateparku na Černém Mostě se odehrají Freestyle BMX a Scooter závody. Víkend plný adrenalinu a zajímavého doprovodného programu. Můžete se těšit na adrenalinový závod, freestyle jam, soutěže pro diváky, hostesky a další doprovodný program (Djs, Grafity show, exhibice, workshopy, prodejní stánky vybraných umělců a produktů). Závod bude zakončen volným ježděním a představí se několik progresivních kapel. Akce je zdarma pro veřejnost všech věkových kategorií.
Více zde. 

Mladý obal + Německo-rakouské grilování
do 23. 9.
Leporelo +
Brno
Výstava Mladý obal končí už 23. 9 a Leporelo + Restaurant so přichystal menu, které stojí za ochutnání: Vykostěné vepřové kolínko marinované v černém pivě s křenem a grilované brambory s cibulí a slaninou 149,-, Grilované klobásky s bramborovými placičkami 139 ,- ,Bavorské kuřecí paličky s německým zelím a bramborové pyré s jasní cibulkou 139,-, Grilovaná filátka z pražmy s přelivem z hrubozrnné horčice s bramborovým salátkem 189,-
Více zde.

Speech Debelle
23. 9. 20:00
Fléda
Brno
ondýnská rapperka Speech Debelle vyrazila na evropské turné a objeví se i na prknech brněnské Flédy v rámci seriálu Enfilade. Talentovaná raperka vydala na labelu Big Dada (Roots Manuva, Spank Rock) své debutové album “Speech therapy”, za které získala cenu Mercury Prize v roce 2009. V současné době má za sebou vystoupení na hvězdných festivalech a v boji o Mercury Prize porazila i hvězdy jako Bat For Lashes, The Horrrors nebo La Roux. Zařadila se tak mezi smetánku minulých vítězů - Klaxons nebo Artic Monkeys. Desky Speech Debelle jsou kritikou oceňovány a mnohdy mladá raperka v hodnoceních poráží zavedené hvězdy.
Více zde. 

Vegefest
22.- 23. září 2012
Restaurace Podolka
Praha
Ochutnávky zdravých jídel světových vegetariánských kuchyní, ochutnávky čaje, kávy a čokolády, ukázky vaření a přednášky o stravování, bohatý doprovodný program: koncerty, zpěv a bubnování, masáže, cvičení jógy a tai-či, projížďky na plachetnicích a paddleboardech, chill-out zóna na jindy nedostupném ostrově,program pro děti: divadlo, výtvarné dílny, dětské hřiště, klidné prostředí Veslařského ostrova a vltavského břehu pod vyšehradskou skálou..
Více zde. 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.