Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli ještě nevíte, kam vyrazit, podívejte se na naše tipy.
 
Clash!
27. 7. 22:00
Chapeau Rouge
Praha
The Fakes připravili další ze svých pravidelných trash electro parties s názvem Clash!. Vedle zmiňovaných rezidentů se tentokrát za dýdžejský pult se svým speciálním setem postaví i legenda domácí rapové scény Orion z PSH, dále electro dvojice Hiffi & Jacob, dubstepový Stifler a mladá electro trash krev Spectre + Distress.
Více zde.
 
Holešovice Fashion Market
27. - 28. 7.
Holešovická tržnice
Praha
Dvoudenní akci plnou jedinečných módních kousků, zábavy, módních přehlídek i tanečních vystoupení pořádají módní značky Lovemusic a Plazma-lab. Vstupné pro návštěvníky je zcela zdarma a bez bariér. Letní díl Holešovice Fashion Marketu nese podtitulek Light Your Wardrobe – Summershopping. Návštěvníci si budou moci vybrat z široké nabídky letního oblečení, jedinečných šperků, módních a bytových doplňků. Na trhu prodávají osobně přímo tvůrci, kteří se rádi podělí o příběhy vzniku jednotlivých výrobků, popřípadě se je možné domluvit i na zakázkové výrobě podle přání zákazníka.
Více zde. 

Riverside Open Air
27. 7. 20:00
Občasnká plovárna
Praha
Je libo open air party v Praze přímo v centru na břehu Vltavy? Bigboss.cz, Beef records a Delite agency vám už v pátek 27.7. od 20.00 hod. přinášejí mejdan léta v luxusních prostorách areálu Občanská plovárna přímo v historickém jádru města. V lineupu zazáří elita domácí taneční a hiphopové scény, plus jeden exkluzivní zahraniční host. Na Beefing Point Open-Air Stage: The Timewriter (Plastic City, De), Dj Schwa, Manio, Alex Neivel, Slater, Pat Heart, Fatty M, Biodan, Max Om a Elio.
Purple Rain RnB & Hip Hop terrace to jsou DJs Orion a Mike Trafik, které doplní ještě Double J a Doemixxx. Hrát se budou ty nejlepší letní R'n'B, hip hop, mash up a taneční věci při jejichž poslechu se budete moct kochat krásným výhledem na Vltavu a historické centrum Prahy.
Více zde.
 
Kozákov Challenge 2012
25. - 28. 7
Kozákov
Událost roku v longboardingu na českém území.Čtvrtý ročník Kozákov Challenge, letos čtvrtý závod seriálu IGSA World Cup Series a premiérové oficiální mistrovství republiky, se uskuteční na vrcholu Kozákov mezi Turnovem a Semily. Česká republika se přitom může těšit na ty největší světové hvězdy.
Více zde.

Benátská noc 2012
27. - 29. 7.
areál Vestec
Liberec
Hudební festival Benátská noc završuje druhou dekádu své existence . Během čtyř dní si na své přijdou fanoušci Bryana Adamse, Sunrise Avenue, Emira Kusturici, Dana Landy, Jarka Nohavici, skupin Chinaski, Kabát či MIG 21, Anny K a mnoha, mnoha dalších.
Více zde. 

Let's Dance Prague International Festival
27. - 29. 7.
Praha
Let's Dance Prague International Festival je největší mezinárodní taneční festival v České republice. Letos proběhne jeho sedmý ročník, který se ponese v rytmu orientálních tanců, tribal dance, flirt & pole dance a mnoha dalších tanečních stylů. Během čtyř dnů se mohou návštěvníci festivalu aktivně zúčastnit mnoha tanečních seminářů pro začátečníky i pokročilé nebo se jen přijít podívat na doprovodný program.
Více zde. 
 
Contemporary City Folklore
27. 7. 18:00
Trafačka
Praha
Výstavu *Contemporary City Folklore* připravili dva ostravští umělci vystavující a píšící pod uměleckými jmény *Openmindz360* (Marek Nenutil) a *Sasanca*. Oba umělci tvoří od útlého věku, Nenutil se již v Praze představuje po několikáté. Plátna Marka Nenutila malovaná olejem, akrylem a finalizovaná sprejem, jsou inspirovaná industrálním prostředí ze zaniklého ostravského dolu Petr Bezruč, na nichž kombinuje kolážové postavy v absurdních situacích. Objekty a instalace z další série s názvem "Mrtvé duše" se věnují tématu smrti, tajemna a surrealismu. Markův host, Sasanca, vystavuje sítotisková plátna domalovávaná štěcem a sprejem, s tématikou surreálna a s motivy pouličního umění.
Více zde. 

Kníratý festival Coombal
28. 7.
Tyršovo koupaliště
Rakovník
Tak trochu jiný festival. I to by se dalo říct o Coombal Open Air 2012, který návštěvník přitáhne na hranici Chráněné krajinné oblasti Křivoklátsko. Proč jiný? Budou za to moci především kníry, kterých lze očekávat na jednom místě i několik stovek. Navíc na tvářích mladých mužů a v některých případech žen i dětí. „Kníry patří ke Coombal od prvního ročníku. Letos nás čeká pátý, takže by byl nesmysl něco měnit,“ říká organizátor festivalu Michal Ortcykr, který slibuje i tradiční soutěž o nejlepší knír.
Více zde. 
 
Bohnice na Housce
28. 7.
Hrad Houska
již IX.ročník festivalu Bohnice na Housce, kde se každoročně prezentují terapeutické dílny Psychiatrické léčebny Bohnice a přátelé ( O.s. Green Doors, PL Kosmonosy, Bona, o.p.s., Fokus Mladá boleslav, o.s., Kolumbus, o.s. a Baobab Kladno,o.s.). Mimo jiné si zde opět budete moci vyzkoušet rozličná řemesla využívaná při pracovní rehabilitaci s duševně nemocnými jako např. výrobu keramických nádob na hrnčířském kruhu, modelování, tkaní na stavu, výrobu svíček, tisknutí na textilní polotovary, zpracování ručního papíru, předení na kolovrátku, pletení košíků, výrobu vitráží a další. Samozřejmě si zde bude moci zakoupit originální předměty a výrobky z těchto dílen.
Více zde. 
 
Bounce! Bounce!
28. 7. 21:00
Café bar Anděl
Plzeň
Info od zdroje zní asi takto: ††† BOUNCE! BOUNCE! SPECIAL SUMMER HEAT EDITION ††† PLZEŇ. ANDĚL. MASAKR JAKO VŽDYCKY. AMEN ††† PŘIJĎTE. AMEN †††
Více zde.
 
High tide Vol. I
28. 7. 20:00
Podolka
Praha
První ze série Djskýck mixů s názvem Hig Tide nám tuto sobotu namíchá Tim Otis, Dj pátečního pořadu High fidelity na Rádiu 1.
Večerní Podolku tak zalije vlna rytmů chiill out, breakbeatu i housu. Dobrou hudbu doplní a na náladě přidá nabídka grilu, kde se budou až do rána grilovat burgery, domácí lavaše nebo quesadilly. Žufánkovy čtvrtečky a domácí limonáady jsou na baru samozřejmostí.
Více zde.
 
Zóna
do 4. 8.
Ovocný Trh
Praha
do soboty 4. 8. bude na Ovocném Trhu v Praze fungovat multikulturní prostor zvaný Zóna. Zóna bude zbudovaná ze 420 palet a 20 vzrostlých živých stromů a měla by se stát na 13 dní místem pro setkávání, odpočinek v centru Prahy. Kromě zbudování chillout zóny má být z místa udělat i komorní kulturní centrum. Toto podium tedy bude rovněž zázemím pro širokou škálu akcí. Program bude zaměřený například na architekturu, urbanismus, ale i fenomény spojené s městem a s městským životem, jako je urban/guerilla gardening, ekologické projekty, cyklistika ve městě, koncerty, videoprojekce, přednášky/prezentace (culburb, chodci sobě, automat, komunitní zahrady, hardware gardening, multimedia art, dění na současné hudební scéně…). Dále také hromadné grillování, filmové promítání s úvodem teoretika, violloncelelovž koncert, nebo fanzin workshop či lekce jógy atd.
Více zde. 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.