Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Nemusíte nutně na festival,  tento víkend je z čeho vybírat.
 
Mighty Sounds
13. - 15. 7.
Lětiště Čápův Dvůr
Tábor
Stejně jako každoročně, i letos Mighty Sounds nabízí výběr ze ska, punkové, rock´n´rollové, reggae, rockabilly a hardcorové scény, a to jak z tuzemska, tak ze zahraničí. Na osmém ročníku se kromě dalších představí jamajská klasika Inner Circle, průkopníci hardcoru, kteří jsou v současnosti ve skvělé formě – Biohazard, u nás populární energičtí ska hip-hopeři Irie Révoltés nebo anglická hvězda folk punku Frank Turner. Z české scény opět Mighty Sounds vybírá to nejlepší a nabídne Sto zvířat, Pipes and Pints, Hentai Corporation a spoustu dalších kapel a DJs. Letos budou na Mighty tři živá pódia, čtyři DJské scény a k tomu všemu divadelní stan. Kromě toho se chystá doprovodný program, ve kterém si každý najde svoje.
Více zde

Mystic Sk8 Cup 2012
13. - 15. 7.
Štvanice
Praha
Od pátku do neděle budou nejlepší světoví jezdci závodit v disciplínách streetstyle, bowl (bazén) a best trick o $30.000. Dívky závodí pouze v disciplíně streetstyle o 2.500 USD. Závod se řídí pravidly kanceláře World Cup Skateboarding, která zajišťuje rozhodčí, zpracovává výsledky a započítává je do průběžného pořadí světového poháru ve skateboardingu.
Více zde.

Colours of Ostrava 2012
12. - 15. 7.
Dolní oblast Vítkovice
Ostrava
Festival Colours of Ostrava proběhne v ostravském areálu Dolní oblasti Vítkovice a nabídne nejsilnější program v historii festivalu. Mezi headlinery patří Alanis Morissette, Bobby McFerrin, ZAZ, Janelle Monáe, Animal Collective, The Flaming Lips, Antony and the Johnsons s Janáčkovou filharmonií Ostrava, Kronos Quartet, Rufus Wainwright, Parov Stelar Band a další.
Více zde

Creepy Teepee
12. - 15.7.
U Lorce
Kutná Hora
Multižánrová přehlídka soustředěná na nejaktuálnější dění na hudební scéně, která cíleně propojuje hudbu s vizuálním uměním, získala nedávno ocenění českých hudebních kritiků Vinyla, a to v kategorii „Počin roku 2011“. Creepy Teepee si zakládá na neformální atmosféře, duchu téměř komunitní solidarity a prostupnosti mezi diváky a účinkujícími.
Více zde
 
Melt! 2012
13. - 15. 7.
Ferropolis
Německo
Gossip, Justice, M83, Modelselektor, Plan B, Adam Beyer, Banga, Bloc Party, The Bloody Beetroots, Buraka Som Sistema, Caribou, Dave Clarke, Destroyer, Dillion, Dixon, Ellen Allien, Flux Pavilion, Laurent Garnier, The Rapture, Sebastian, The War On Drugs, The Whitest Boy Alive, Two Door Cinema Club...
Více zde.

Francouzský trh
12. - 15. 7.
Kampa
Praha
na náměstí Na Kampě pod Karlovým mostem uskuteční již tradiční Francouzský trh Le marché du 14 Juillet. Při příležitosti francouzského národního svátku se během 4 dnů každý den od 10,00 do 20,00/22,00 hod. představí 23 různých stánků s širokou nabídkou tradičních francouzských výrobků. Všechny stánky budou nabízet ochutnávky a samozřejmě si za rozumné ceny můžete výrobky také zakoupit. Atmosféru klasického francouzského trhu podpoří speciální dekorace jak jinak než v národních barvách. Trh bude také zpříjemňovat každý den živá hudba, a to od 14,00 hod. a na oslavu francouzského národního svátku, tj. 13. a 14. července, budou připraveny večerní koncerty až do 22,00 hod. a francouzská tancovačka!
Více zde

Cinda open air
14. 7.
Císařská louka
Praha
Po úspěšných loňských dvou dílech se vrací Cinda open air, který i letos proběhne hned ve dvou termínech. Na prvním dílu, který se uskuteční již 14. července na Císařské louce, vystoupí hned dva zahraniční headlineři – srbská techno legenda Marko Nastic a německý Marco Zaffarano. Festival letos nabídne celkem 5 zastřešených pódií, na kterých se vystřídá 45 djs. Kromě zahraničních headlinerů zde vystoupí i známí domácí zástupci jako Orbith, Jerry, Ladida, Chris Sadler, Bon Finix a další.
Více zde

Kapitán Demo na Bounce! Bounce!
14. 7. 21:00
Chapeau Rouge
Praha
Dvakrát sedm je čtrnáct. Čtrnáctýho sedmý v Chapeau Rouge vypukne další z pravidelnejch měsíčních lunetickejch parties Bounce! Bounce!, tentokrát letní speciál nazvanej Heat Killa Vol. 7.
Více zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.