Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Jestli jěště nevíte, co podniknout o víkendu, mrkněte na naše tipy.
 
Shadowbox
6.7. 22:00
Roxy
Praha
Uvádí Roxy promotion & Shadowbox.cz
Tickets: Do 24:00 vstup zdarma, poté 100 czk. Resident DJs: 2K & Sweg (resident) & Chris Vern (live trumpet), Guest DJs: Koogi, Blofeld & Theya, VJ: Quark / astraL d:VISION.
Více zde

Pražské filmové léto
1.7. - 30.8.
Bio Oko, Aero, Světozor
Praha
Z nabídky filmových titulů, které diváci budou mít možnost zhlédnout za pouhých 30 Kč, zmíníme například poctu němému filmu The Artist (obdržel hned 5 Oscarů), další oscarový snímek - íránské drama Rozchod Nadera a Simin, Polańského konverzační film s hereckými hvězdami Kate Winsletovou a Jodie Fosterovou Bůh masakru či thriller režiséra Davida Finchera podle slavné švédské knižní předlohy Muži, kteří nenávidí ženy, ve kterém hlavní roli ztvárnil „Bond“ Daniel Craig.
 Více zde

La Putyka
6., 7. 7.
ChapiteauX
Praha
Hospodská fraška La Putyka, která dala jméno i celému souboru nového cirkusu, má za sebou stovky repríz, tuzemská i mezinárodní ocenění, letos, v duchu hesla, že v nejlepším se má přestat, zažije svou derniéru. Na posledních pár představení ještě můžete sehnat vstupenky.
 Více zde. 

Loutkám jde voživot!
1. 7. - 6. 7.
Mladá Vožice
V Mladé Vožici koná akce, jejíž cílem je obnovení loutkářské tradice, která v Mladé Vožici průběžně fungovala již od roku 1929. Po revoluci však tato tradice utichla a loutky zůstaly uzamčené na půdě místní zvláštní školy. Po celý týden budou akci doprovázet divadelní představení a jejím vrcholem bude slavnostní otevření Muzea mladovožických loutek v mladovožické solné věži (6.7. od 17. hodin) a první loutková premiéra nově vzniklého mladovožického divadelního souboru Voživot (6.7. od 19. hodin).
Více zde.

Festival Boskovice
5. 7. - 8. 7.
Boskovice
Boskovice po roce opět ožijí festivalem. Od čtvrtka 5. do neděle 8. července se v historickém centru města uskuteční již 20. ročník unikátního festivalu, který nese název tohoto města a je věnovaný zdejší jedinečné urbanistické památce – židovské čtvrti. Festival proslul nejen kvalitní nabídkou hudby, výstav, divadelních představení, filmů či autorských čtení, ale především příjemnou atmosférou a dobrým zázemím, které si užívají i rodiny s malými dětmi.
Více zde. 

Quattro - Maximal edition
6. 7. 20:00
Fléda
Brno
Taneční večírek v rytmu house a techno tentokrát s dvojicí vážených hostů "odvedle". Čekejte posílený zvuk (powered by LP soundsystem), netradiční výkony a maximální porci zábavy. Třetím hostem je totiž Navr aka Rvan, oblíbený bavič Lesní Party. Nemohou chybět ani rezidentní stars Ecco Rox z Německa a deephouse vypravěč Kema.
Více zde

25. mezinárodní bienále grafického designu Brno 2012
do 28. 10.
Moravská galerie v Brně
Jádrem jubilejního 25. Bienále Brno je už tradičně mezinárodní soutěž, která si klade za cíl představit široké spektrum současného grafického designu a jeho proměny napříč médii a formami. Přehlídku, která je otevřena všem tvůrcům, koncipuje na základě kvality přihlášených prací výběrová porota, složená z designérů a teoretiků designu.
Více zde
 
Dobové slavnosti na Kozím hrádku
7. 7. 14:00
nám. T. Bati
Sezimovo Ústí
Ukázky dobových řemesel, břišní tanečnice, šermíři, kejklíři, proces s čarodějnicí i samotní démoni, skvělá kuchyně paní Marušky a její tradiční čertík v lokši a spoustu další zábavy.
Více zde. 

Philharmonic Ensemble Orchestra of Tokyo
7. 7. 19:30
Rudolfinum
Praha
Toto věhlasné těleso přednese společně s violoncellistou s Vladanem Kočím díla H. Berlioze, L. van Beethovena a P. I. Čajkovského. Ayano Kobayashi - klavír, Kazukuni Murakami - housle, Vladan Kočí - violoncello, Ken-ichiro Kobayashi - dirigent.
Program: H. Berlioz - Římský karneval, L. van Beethoven - Trojkoncert C dur, P. I. Čajkovský - Symfonie č. 5
Více zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.