Share |

Kam vyrazit o víkendu? Máme pro vás tipy

foto: Adam Fuchs

Podívejte se na naše víkendové tipy.
 
Al Di Meola a Gonzalo Rubalcaba
11.5. 20:00
Rudolfinum
Praha
Vyjímečný hudební zážitek se chystá 11. května v pražském Rudolfinu: na společném koncertě zde vystoupí americký kytarový mág Al Di Meola a excelentní kubánský pianista Gonzalo Rubalcaba.
Více zde.

Unkle Sounds - James Lavelle
11.5. 20:00
MeetFactory
Praha
Britský projekt UNKLE a jeho zakladatel James Lavelle patří mezi to nejzajímavější, co se kdy objevilo na mezinárodní elektronické scéně. Od počátků své tvorby kombinují elektroniku s prvky downtempa, trip hopu a rocku. Po loňské koncertní premiéře se James Lavelle vrací do Prahy s unikátním projektem UNKLE Sounds. Hudební mozaiku DJ setu Jamese Lavella z hitů a remixů UNKLE doplní na speciální LED obrazovce unikátní projekce Dougha Fostera. Před UNKLE Sounds vystoupí domácí producent Real Transported Man a závěr večera se ponese v režii djů Josefa Sedloně a Electroma.
Více zde

NGO Market - veletrh neziskových organizací
11.5. 10:00
Národní technická knihovna
Praha
Téměř 200 neziskových organizací z nejrůznějších oblastí činnosti se představí na 13. ročníku veletrhu neziskovek NGO Market, který proběhne 11. května 2012 po celý den v Národní technické knihovně v Praze.
Více zde

Urban Combat 2012 - Krav maga městský kemp
11. - 13. 5.
Různě
Praha
Jen málo stačí, aby se z příjemně stráveného večera stala vaše noční můra. Konflikt se zloději v tramvaji, setkání s fotbalovými výtržníky po prohraném zápase, napadení na koupališti u vody, hromadná bitka na svatbě či na diskotéce, napadení při venčení psa, parta opilců, kteří pokřikují na vaši přítelkyni. Jedna věc je nácvik technik ve sterilním prostředí tělocvičny s kamarády a druhá věc je jejich použití v reálném prostředí pro snížené viditelnosti a vysokém stresu. Po městském krav maga kempu, první akci svého druhu v Česku, už bude si budete vědět
Více zde
 
Pioneer 9 - gay friendly party
11. 5. 20:00
Final club
Praha
Je to party, kde se hraje hodně old-school house, starší nahrávky, electro, taková alternativa k pražský zatuchlý gay scéně. Každá party má téma, kterému odpovídá vizuál a video, které se během mejdanu pouští. Tentokrát je téma POP.
Více zde.

Flow s Miss Kittin
12. 5. 22:00
Roxy
Praha
Po dubnové krásce z Ruska Nině Kraviz se v květnu na klubové noci Flow představí další headlinerka. V sobotu 12. 5. se v ROXY těšte na DJane, producentku a divokou performerku z Paříže. Těšte se na Caroline Hervé aka Miss Kittin. Dále zahrají rezidenti Flow Roman Rai a Fatty M, jež na hlavní stage doplní talentovaný DJ Matty B, kterého si vybrali sami rezidenti v rámci akce "Flow hledá nové talenty!". V Chill outu zahraje dvojka Ondrej Psyla & Zjook, Vjovat bude Pexi.
Více zde

Eddie Richards na Boogie
12. 5. 21:00
Chapeau Rouge
Praha
Eddie Richards patří mezi nejdéle hrající house a techno djs nejen ve Velké Británii, ale i po celém světě. Jeho CD mix pro londýnský klub Fabric patří podle kritiků z renomovaných hudebních magazínů mezi nejlepší mixy této řady.V sobotu se máte možnost setkat s Ediiem osobně. Dále na party Boogie vystoupí resident Lucas Hulan z Nightphunk Recordings a DJe Ezwel.
Více zde.

OqueStrada
12. 5. 19:30
Akropolis
Praha
Hudba s lisabonské přístavní krčmy, kde zrovna něco s místními slaví námořníci z Kapverd, šansoniéři z Paříže, Afričané a na kus řeči se po cestě z karnevalu zastaví Brazilčané. V noci z toho neusnete, protože neposedná zpěvačka Miranda má rovněž ráda ska, hip hop a flamenco. Říkají tomu tasca beat a mají to hezky spočítané: 100% volnosti, 200% humoru a 300% geniality. Tasca je jakýkoliv bar na lisabonském předměstí, kde si poslední léta s jedním jazykem nevystačíte, natož s hudbou.
Více zde
 
Den na Planetě Matek
13. 5. 11:00
HaDivadlo a ALFA pasáž
Brno
Program začne veřejnou generálkou představení Tajná zpráva z Planety Matek. Veřejná generálka pro divačky, diváky, rodiče a přátele HaDivadla, během níž bude od 10:30 do 13.00 otevřen dětský koutek v Litevském centru (ALFA pasáž, první patro). Zde budou pro děti připraveny hry, výtvarné aktivity a malé občerstvení, zatímco maminky (a tatínkové) se mohou účastnit divadelního představení na téma „vše, co jste kdy chtěli vědět o mateřství, ale báli jste se zeptat“. Následovat bude Guerilla cooking – partyzánské vaření, společný oběd v Alfa pasáži, současně i Guerilla knitting – partyzánské pletení a potom taneční workshop pro děti a rodiče.
Více zde.

OFF Station
12. 5. 18:00
Nádraží Plzeň-Jižní předměstí
Otevřený fotoateliér
OFF Station je nádraží naplněné fotografiemi od suterénu po střechu. Uvidíte průřez fotografickou tvorbou od klasických snímků po současnou fotografii a různé alternativní počiny, videa, instalace. Tématem fotofestivalu je MĚSTO – město na sto způsobů. Festival vychází z možnosti inspirace atmosférou chátrajícího nádraží, instalace fotografií tento prostor mění a posouvá jeho funkci na výstavní galerii. Fotofestival zahájí koncertem skupina Downbelow. Součástí programu bude audiovizuální projekce výběru fotografií z několika ročníků českobudějovického festivalu Fotojatka - promítány budou tvůrčí a dokumentární fotografie významných světových autorů na téma město.
Více zde.

Psí den v parku Kbely
12.5. 10:00
centrální park Kbely
Zde bude možnost shlédnout ukázky canisterapie, výcviku asistenčních psů, výcviku záchranářských psů či služebních psů městské policie, myslivecký výcvik, propagovat své služby přijde psí školka i psí salón, místní veterinář, psí útulky. Krom muziky vás určitě zaujme dog dancing aneb psí tanečky, pohádka obsazená psími herci, budou zde pestré soutěže pro pejsky a jejich páníčky, dále po celý den i vodící poník a simulátor psa. V průběhu dne bude uspořádána materiální sbírka pro psí útulek - tzn. (deky,misky,vodítka, krmivo-granule a konzervy, hračky, hřebeny, pelíšky...- sbírka bude probíhat v INFO stanu a bude předána komplet v amfiteátru na konci akce).
Více zde

Chuchle patří dětem
12. 5. 9:00
Dostihové závodiště Chuchle
Praha
Areál závodiště ve Velké Chuchli bude patřit dětem celou sobotu 12. května od 9:00 do 18:00. Úplně poprvé se zde bude konat rodinám s dětmi věnovaná akce pod názvem Chuchle dětem. A nejen je, ale i jejich dospělý doprovod pobaví koncertním vystoupením Václav Neckář, Václav Vydra a jeho koně, roztančí a rozezpívá Míša, Animáček ve svém vlastním stanu nabídne interaktivní hry a zmrzlinu, bude se konat sportovní olympiáda, děti si mohou zkusit složit žokejské zkoušky, pomalovat sádrového koně nebo ho vytvořit z papíru. Návštěvu si zaslouží i loutkové divadlo, módní přehlídka, dobové tržiště s ukázky řemesel, keramické dílničky, velká hrací zóna se skákacími hrady a trampolínami a spousty dalších věcí pro pobavení.
Více zde


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.