Share |

Kalifornští The Dodos se vracejí do Prahy. Zahrají v klubu Pilot.

foto: pořadatel akce

Kalifornští The Dodos se vracejí do Prahy! Téměř po čtyřech letech od svého debutu v roce 2009 představí svou nejnovější desku Carrier (PolyvinylRecords, 2013). Album poctí památku šestadvacetiletého kytaristy Christophera Reimera, který vloni ve spánku zemřel. Reimer – bývalý kytarista kapely Women – hrál na koncertech s TheDodos poslední dva roky a podílel se i na vzniku prvních skladeb z nového alba. Pro kapelu jsou typické zvláštní způsoby hraní (například bicí bez kopáku, či speciální kytara kombinovaná s perkusemi) a zpěvné, rytmicky výrazné písničky.

The Dodos přijedou do Prahy ve tříčlenné sestavě: Merica Long (zpěv, kytara), Logan Kroeger (bicí) a doplní je Joe Heage (kytara)z portlandských31Knots. The Dodos mají na kontě celkem pět dlouhohrajících desek a tedy i slušnou zásobu hitů. A i když bude páteř koncertu tvořit aktuální - a nutno podotknout že skvělé -album Carrier, dojde určitě i na klasiky typu Fools, Black Night neboWalking.
 
Long se v nedávném rozhovoru přiznal, že při psaní nového materiálu se snažil držet určitýchtvůrčích principů, které pochytil právě od Reimera. "Chris mi říkal, že bych měl mít s hudbou trpělivost, a neměl bych ji předčasně soudit. Tvrdil, že v takové uvolněné atmosféře se mohou skladby samovolně rozvinout a tak je to vůbecnejlepší."  O kvalitách kapel ze sanfranciscké scény nejsou pochyby a 21. 11. 2013 se o tom můžete přesvědčit sami v pražském klubu Pilot.
 
Datum 21. 11. 2013 má pro nás ještě jeden význam - bude to skoro na den přesně tři roky, kdy jsme s promotérskou skupinou Landmine Alertpořádali svůj první koncert. Jednalo se o koncert kanadských DD/MM/YYYY (20. 11. 2010 v K4), kteří tenkrát jeli jako support právě kapele Women. Ti se ale v průběhu turné rozpadli a nám se naskytla možnost udělat koncert DD/MM/YYYY. Při této příležitosti budeme náhodně rozdávat vstupenkyna legendu amerického indie-midwest-emaJoan of Arc, kteří si v Praze odbydou svojí premiéru 26. 11. 2013 v Café V lese.
 
Kde: Klub Pilot, Donská 19
Kdy: čtvrtek 21.11.2013, start 20.00
Vstup: 350,- na dveřích / 300,- v předprodeji
Support: TBA
 
Předprodej lístků: http://bit.ly/LMAvstupenky
FB event: http://bit.ly/LMAdodos
 
Video:
Confidence Official Music Video
http://www.youtube.com/watch?v=nyxUS_KnhfE

Black Night
http://www.youtube.com/watch?v=1d6IeNpC9p0

Live on KEXP 2013
http://www.youtube.com/watch?v=1UgIcMTo-24


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.