Share |

Kafka Band se chystá na koncert v Divadle Archa

foto: pořadatel akce

Unikátní, podmanivé, silně atmosférické - to jsou jen některé z přívlastků, které si vysloužilo v únoru vydané album Das Schloss / Zámek formace Kafka Band, v níž se sešli Jaroslav Rudiš, Jaromír 99, Dušan Neuwerth, a.m. almela, Jiří Hradil, Zdeněk Jurčík a Tomáš Neuwerth. Album, které vzniklo coby svébytný soundtrack ke komiksové adaptaci Kafkova románu Zámek od Jaromíra 99 a amerického scénaristy Davida Z. Mairowitze, nyní kapela představí naživo a slavnostně pokřtí v rodném městě Franze Kafky. Stane se tak symbolicky den před výročím 90 let spisovatelova úmrtí, v pondělí 2. června v Divadle Archa.
 
Na koncertě, jehož atmosféru budou dotvářet působivé černobílé ilustrace Jaromíra 99 ze zmiňovaného komiksu Zámek, kapela slibuje zahrát nejen album Das Schloss. Návštěvníci v premiéře uslyší  také tři zbrusu nové písně, jež vznikly na motivy Kafkových povídek Proměna, Stromy a Děti na silnici.
 
Dalším lákadlem večera pak bude premiéra nového klipu ke skladbě Grab / Hrob, které aktuálně patří šestá příčka v hitparádě Radia 1 Velká sedma. Na krátkou ukázku z klipu, která je zároveň pozvánkou na koncert, se můžete podívat zde. Autorem klipu je Noro Držiak, který se jako hlavní animátor podílel na filmu Alois Nebel podle stejnojmenného komiksu Jaromíra 99 a Jaroslava Rudiše.
 
Jak z výše uvedeného vyplývá, nečekejte koncert jako kterýkoliv jiný! Místo toho se těšte na specifické, atmosférické, konceptuální představení, jehož je hudba nedílnou, nikoliv však jedinou součástí. Více o Kafka Band, albu Das Schloss a vystoupení v Divadle Archa, které bude jednou z mála příležitostí vidět živě v ČR převážně v zahraničí koncertující kapelu, se můžete dočíst v přiloženém GENERIC INTERVIEW, které je volně k užití.
 
Koncert začíná ve 20:00, jako support vystoupí Lesní zvěř. A po koncertě zahraje ještě Tee Jay Ivo. Vstupenky za 290,- Kč zakoupíte zde.
 
www.kafkaband.cz
www.facebook.com/kafkadieband
www.supraphon.cz
www.supraphonline.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.