Share |

United Islands klaply

Audio Bullys / foto Deaf Blind Not

O víkendu se konal další ročník festivalu United Islands. A dopadl dobře.

Pražské ostrovy hostily řadu world music koncertů a happeninců včetně protestní akce proti zákazu vycetování kubánských muzikantů - lidi mávali růžovými kartami (pijáky?) a dávali tak najevo nesouhlas s režimem Raúla Castra.

Vstup zdarma přilákal davy, které se táhly kolem řeky, kupovaly si drinky, oblečení a kdeco u stánků na nábřeží i na ostrovech a ocenily dobrý program. Hlavní hvězdou byli londýnští Audio Bullys - což bylo zároveň příjemné sdělení, že headliner festivalu nemusí být nudná fosilie.

Audio Bullys hráli ve dvojici. Simon Franks a Tom Dinsdale předvedli nabasovaný, energický a trochu falešně odhulákaný set - vesměs nadšeně přijatý, hlavně mladší generací, ale pát třicátníků a starších už tohle nebavilo a odešli. Každopádně to byl příjemný závan současného anglického zvuku, ukázka sebevědomé pódiové prezentace a celkově nadupaná věc. Zazněly největší hity kapely, frontman si publikum i nadšeně fotil a pak i jásal na twitteru: "Thanks to eveyone at united islands festival in prague. That just went the fuck off. 5000 jumping. Love it x Upload a bit tomorrow"... tak jo.

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.