Share |

Justin Sullivan z New Model Army vystoupí dnes večer v Dobešce

foto organizátor akce

Divadlo Dobeška bude 19. února 2012 dějištěm koncertu Justina Sullivana, zakladatele, kytaristy a zpěváka anglických New Model Army, jedné z významných post punkových kapel. Sullivana doprovodí při jeho převážně akustickém vystoupení multiinstrumentalista Dean White, rovněž člen New Model Army.

V současnosti pětice, jejímž lídrem je právě charismatický zpěvák a kytarista Justin Sullivan, k sobě poutá své fanoušky. New Model Army vznikli v roce 1980 v Bradfordu a okamžitě zaujali naléhavým mixem punku, folku a rocku, který vygradoval na albu „Thunder And Consolation“ (1989), kterému dal jindy rezervovaný britský tisk nálepku „London Calling postpunkové generace“. Kapela se kromě originálního a jedinečného zvuku (který pak ke komerční dokonalosti dovedli třeba The Levellers) prezentovala i nesmlouvavým politickým postojem, kvůli kterému například členové New Model Army několik dlouhých let čekali na americká víza.

Přes personální zemětřesení i předčasnou smrt bubeníka Roberta Heatona v roce 2004 se kapela prokousala v plné síle až do roku 2009, kdy vydala desku „Today Is A Good Day,“ kterou představila i v Praze na koncertu v Paláci Akropolis. A přesně na den po dvou letech se do Prahy vrací i Sullivan, aby předvedl skladby New Model Army v intimním podání. Dobeška je pro koncert tohoto typu ideálním místem.

Před Justinem Sullivanem a Deanem Whitem vystoupí Aran Epochal, sólové alter ego Adama Nenadála, frontmana Gnu. Aran Epochal sází na hluboký, zadumaný zvuk akustické baskytary, ambientní podklady a repetitivní figury, vytvářející působivé zvukové krajiny. Koncert začíná už v 19.00.

www.newmodelarmy.org

www.aranepochal.tv


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.