Share |

Juniorské mistrovství světa ve snowboardingu se blíží

foto: Christian Pondella/Red Bull Content Pool

Nejvyšší světová snowboardová soutěž pro mládež – FIS Juniorské Mistrovství světa ve snowboardingu, se po druhé v historii vrací do České Republiky. Pro letošní rok, kdy přivítá závodníky z více než 20 zemí světa,  je celý podnik zapsán ve dvou termínech. Ve dnech 18 – 21. února budou probíhat soutěže v paralelním slalomu a snowboardcrossu na Klínovci v Krušných horách, Špindlerův Mlýn pak bude hostit závodníky v disciplínách Big Air a Slopestyle od 30. března do 1. dubna letošního roku. /TRAILER/
 
Praha – Šárka Pančochová, Eva Samková a Ester Ledecká, to jsou tři ikony domácího snowboardingu, které vyhrály zlatou medaili na Mistrovství Světa Juniorů v rozmezí let 2008 – 2013. Soutěž, která je vstupní branou do profesionálního snowboardingu bude i letos plná očekávání a napětí, kdo z mladých talentů získá prestižní titul Mistra Světa.
 
Organizátoři nadcházejícího FIS Mistrovství Světa maji s produkcí velkých snowboardových závodů mnoholeté zkušenosti, již více než dekádu stojí za realizací závodu Snowjam, který je léta nedílnou součástí kalendáře SP. „ Organizační tým je shodný jako na Snowjamu, ale MS je pro nás nová výzva. Pojede se celkem 5 disciplín ve 3 resortech. Příroda je naštěstí na naší straně. Letos konečně nemusíme řešit problémy s nedostatkem sněhu “ uvedl za organizátory Martin Černík.
 
První  část MS v polovině února se pojede na Božím Daru v Krušných horách. Jako první se pojede v pátek 17.2. kvalifikace  v Olympijské disciplíně Snowboardcross. V sobotu 18.2. je na programu finále a stejný den v podvečer proběhne v centru Božího Daru slavnostní zahájení, kde se sportovním fanouškům představí jednotlivé reprezentační teamy doplněné koncertem Michala Hrůzy. Večer pak v rámci doprovodného programu vystoupí kapely Prague Conspiracy, Neandrtal Squat a DJ Friky & Evryday. V neděli prověří 1 km dlouhá dlouhá snowboardcrossová trať schopnosti dvojic v disciplíně Snowboardcross Team. V pondělí se závodní dění přesune na Klínovec, kde se pojedou disciplíny, ve kterých kraluje Ester Ledecká - paralelní obří slalom a další den paralelní slalom.
 
Druhá část MSJ – Freestylová, navazuje přímo na Snowjam 2017. Špindlerův Mlýn tak na přelomu března a dubna přivítá kromě nejlepších světových profesionálů také nejlepší juniory, které zde čekají závody v disciplínách Slopestyle a Big Air. „ Jsem zvědavá kdo z mladých riderů se letos prosadí, protože věk nejlepších snowboardistů se stále snižuje a na SP v letošním roce startuje i spousta juniorů. Taky jsem zvědavá čím nás na Big Airu ve Špindlu překvapí kámoška Hailey Langland, která před pár dny vyhrála X-Games  trikem Switch Frontside 1080“, uvedla nejlepší česká freestyle snowboardistka Šárka Pančochová. Trať slopestylu, který se pojede 30-31.4., bude vycházet z trati finále SP - Snowjamu a celou akci zakončí 1.4. závod Mistrovství Světa Juniorů v nové Olympijské disciplíně Big Air.
/WEB/

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.