Share |

#Reebokcrossfitvyzvu ovládly ženy. V rámci finálového večera byly představeny boty Nano 7

foto Reebok

 
7 finalistů. 7 patronů. 7 týdnů. #ReebokCrossFitVyzva vyvrcholila finálovým večerem, v rámci kterého rezonovalo číslo sedm velmi intenzivně. Součástí programu bylo totiž slavnostní představení nové generace nejpopulárnější crossfitové obuvi - Reebok CrossFit Nano 7.
 
Výzva odstartovala začátkem prosince na sociálních sítích, prostřednictvím kterých se zájemci přihlašovali. Vybraní finalisté měli od značky Reebok slíbenu kompletní výbavu a především několik týdnů intenzivní dřiny, kterou je měli provést zkušení patroni. Patřili mezi ně trenéři, závodníci a ambasadoři značky.
 
Do Výzvy byla vybrána sedmička absolutních začátečníků, kteří vstupovali do tréninku s různými handicapy – operacemi, nadváhou, zanedbanou životosprávou… Spojovala je ale touha změnit svůj životní styl a dokázat, že CrossFit není záležitostí elitních atletů, ale skvělým kondičním programem pro každého.
 
Progres finalistů i jejich tréninkovou snahu bylo možné sledovat na Instagramu prostřednictvím hashtagu #ReebokCrossFitVyzva.
 
Finálový večer se uskutečnil 1. února v CrossFit Committed, jednom z předních pražských crossfitových gymů. Spojen byl se slavnostním představením nové generace nejpopulárnější crossfitové boty - Reebok CrossFit Nano 7. Právě v ní finalisté absolvovali své první workouty a hosté ji podrobili drsnému crash testu.
 
Po dvou náročných workoutech, jejichž součástí bylo například vyhazování medicinbalů, deadlift či kettlebel swing, bylo pořadí na předních místech vyrovnané. Proto musel přijít na řadu rychlý, dvouminutový rozstřel, v rámci kterého finalisté přenášeli těžké kotouče. Ten rozhodl o tom, že celkovou vítězkou se stala Anna Höllová z Brna s patronkou Zuzanou Špačkovou.
 
„Posledních pár týdnů bylo velmi zajímavých, i když některá rána po trénincích byla náročná. Zuzka měla tréninky perfektně připraveny a soustředily jsme se nejprve na techniku, teprve poté na výkony. Bylo úžasné sledovat zlepšení, které se dostavovalo snad po každém tréninku,“ říká vítězka Anna. „Pořád jsem ale nevěděla, co očekávat od finálového večera, stále jsem totiž podceňovala svou fyzičku. Byla jsem překvapena z příjemné atmosféry, fandění. Diváci nás pořádně vyhecovali. Celá výzva byla famózní.“
 
Konečné pořadí: 
1. Anna Höllová + Zuzana Špačková
2. Ludmila Chupková + Michelle Vokounová
3. Josef Ciglanský + Adam Buček
4. Jakub Pardubský + Adéla Kolmanová
5. Klára Krejčíková + Zdeněk Weig
6. Tomáš Feňo + Markéta Zvolská
7. Lucie Ševčíková + Lucie Minářová
 
 
Co je CrossFit?
Ultimátní kondiční program, jehož hlavní vlastnost spočívá v tom, že nemá žádnou specializaci. Je to sport uspořádaný z jiných sportů do jednoho speciálního programu. Ve Spojených Státech kdysi vznikla velká studie, která označila Romana Šebrleho jako nejuniverzálnějšího atleta planety a CrossFit byl do určité míry odpovědí na to, jak toho dosáhl. V programu jsou prvky z gymnastiky, aerobního cvičení a olympijského vzpírání. Zakladatel CrossFitu Greg Glassman vzal to nejlepší ze všeho a udělal si svůj vlastní plán. 
Pro více informací sledujte:
http://www.reebok.cz
Facebook.com/ReebokCzechRepublic
Instagram.com/REEBOK_CZ
 
CrossFit
Crossfit je program na získání a zformování tělesné síly, používaný mnoha policejními školami a týmy taktických operací, vojenskými jednotkami zvláštního určení, mistry bojových umění, a stovkami dalších elitních a profesionálních atletů po celém světě. Tréninkový program dodá lidem tělesnou zdatnost – fitness, která je ze své podstaty všestranná, všeobecná a všezahrnující. Specializace crossfitu je v odmítnutí jednostrannosti. Program CrossFit je se dá univerzálně odstupňovat podle obtížnosti a je tudíž skvěle použitelný pro každého odhodlaného jedince bez ohledu na dosavadní zkušenost. Stupňuje se zátěž a intenzita, ale program cvičení se nemění.
 
Historie CrossFitu
Formát i název CrossFitu má na svědomí Američan a bývalý profesionální gymnasta Greg Glassman, který v polovině 90. let otevřel první gym v Santa Cruz. Již od 80. let se jako trenér snažil připravovat všestranný tréninkový program pro své svěřence, tehdy ještě bez komerčního využití. V roce 2000 si Glassman zaregistroval internetovou doménu Crossfit.com a stal se také vydavatelem časopisu Crossfit Journal, který byl přístupný členům registrovaným právě na jeho stránce. V roce 2005 bylo jen v Santa Cruz 18 poboček CrossFitových gymů. O pět let později to bylo již 1700 gymů po celém světě a toto číslo neustále roste.
 
O Reeboku
Reebok International Ltd., se sídlem v Cantonu, MA, USA, je přední světový designer, prodejce a distributor fitness a lifestyle obuvi, oblečení a vybavení. Amerikou inspirovaná globální značka Reebok je průkopníkem v oblasti sportovního zboží s bohatým a legendárním dědictvím. Reebok vyvíjí produkty, technologie a programy, které umožňují pohyb, a je odhodlaný doprovázet lidi na jejich cestě k naplnění jejich potenciálu. Reebok se spojuje se spotřebiteli, ať jsou kdekoli a jakkoli se rozhodnou zůstat fit - ať už je to posilování, běh, chůze, tanec, jóga nebo aerobik. Reebok Classics využívá dědictví značky a představuje kořeny značky na trhu sportovního lifestyle. Jako dceřiná společnost Adidas Group působí Reebok pod několika divizemi značky Reebok, Reebok-CCM Hockey a Sports Licenced. Reebok je výhradním dodavatelem konfekce CrossFit a CrossFit Games, oficiálním sponzorem Reebok Spartan Race; exkluzivním globálním dodavatelem konfekce UFC, a výhradním dodavatelem oblečení pro Les Mills. 
 
Pro více informací navštivte Reebok na www.reebok.com nebo sledujte aktuální novinky na http://news.reebok.com/. Objevit Reebok můžete i zde: http://facebook.com/reebok; http://twitter.com/reebok; http://youtube.com/reebok.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.