Share |

Jaroslav Dušek vystoupí na koncertě tlumočeném do znakového jazyka

foto: pořadatel akce

Herec Jaroslav Dušek vystoupí na netradičním koncertě v Lucerna Music Baru tlumočeném do znakového jazyka.
Mimoňská party aneb SKORO NORMÁLNÍ KONCERT o.s. Spolurádi
Lucerna Music Bar v Praze
2. dubna 2014 od 19:00
 
Ulítlá akce se širokým rozpětím žánrů, na které nikdo nebude mimo! Vystoupí kapely Yellow Sisters, Vasilův Rubáš, Bedňáci a herec Jaroslav Dušek. Na SKORO NORMÁLNÍM KONCERTU se budou bořit mýty a padat bariéry. Cílem organizátora – neziskové organizace Spolurádi – je oslovit především širokou veřejnost a zároveň maximálně zapojit do akce lidi s postižením. Moderovat bude pan JAROSLAV DUŠEK (bez Downova syndromu) spolu Kubou Zachatou (s Downovým syndromem). Česká komora tlumočníků znakového jazyka zajistí umělecké tlumočení celého koncertu pro neslyšící. Pro vozíčkáře bude na místě připraven schodolez. Spolu s organizací Adventor oslavíme Mezinárodní den autismu. Celý koncert rozzáří světelná show videomapping.
 
Poselstvím večera bude, že spolužití s lidmi s postižením je vzájemně obohacující a přináší do života spoustu veselých okamžiků a zábavy. Především ale chtějí Spolurádi šířit myšlenku, že není důležité být "normální", ale hlavní je být spolu rádi.
 
INTERPRETI:
Yellow Sisters je ženský vokální kvartet, který svým zpěvem prochází s lehkostí napříč žánry soulu, funky, r´n´b, world music, jazzu i reggae. Yellow Sisters jsou zvukovými iluzionistkami. Ve svých autorských písních experimentují s hlasem a hledají originální způsoby vyjádření melodie a rytmu.
 
Protipólem harmonických melodií kapely Yellow Sisters jeduo Vasilův Rubáš, drsná kapela jemných mužů. Androfolk nezávisle maximální. Tato střelená dvojka dokáže rozezpívat široké publikum všech věkových kategorií a různé míry mimoňství.
 
Dalším lákadlem budou Bedňáci, skupina lidí s mentálním postižením. Klidnými folkovými melodiemi a nádhernými texty pomůže zbořit mýty o tom, že nám lidé s postižením nemají co sdělit a při porovnání s ulítlou kapelou Vasilův Rubáš nadnese paradoxní otázku: Jsou normálnější lidé s postižením nebo bez postižení?
 
- - -
 
SPOLURÁDI o.s. je neziskovka s posláním realizovat společné aktivity pro lidi s postižením a bez postižení. Hlavní specializací našeho sdružení je cestování bez bariér. Pomáháme znevýhodněným lidem plnohodnotně si užít volný čas mezi zdravými přáteli. Těm na oplátku umožňujeme prožít nevšední zážitky a spatřit svět očima hendikepovaných. To je pro nás ta pravá integrace v praxi. Jak pěkně to funguje, se můžete přesvědčit na našem webu www.spoluradi.org nebo na facebookových stránkách Spolurádi.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.