Share |

Jameson Done In 60 Seconds: Porota vyhlásila TOP 10

foto: pořadatel akce

Porota soutěže Jameson Done in 60 Seconds  ve složení Tereza Spáčilová (filmová novinářka, Reflex), Karel Spěšný (Festival krátkých filmů Praha), doc. Ľudovít Labík, ArtD. (slovenský filmový střihač a profesor bratislavské VŠMU) a Lucie Poláková (Brand Ambassador Jameson) v pátek 21. 6. vyhlásila první desítku filmů, ze kterých následně vybere tři nejlepší, včetně vítěze, který se se svým filmem utká o mezinárodní vítězství. Toto finále proběhne na jaře příštího roku v Londýně jako součást předávání filmových cen Jameson Empire Awards.
 
Letos se do soutěže kvalifikovalo celkem  87 filmů, ze kterých porotci vybírali. Kamil Spěšný, programový ředitel Festivalu krátkých filmů Praha, k filmové nadílce řekl: „Důležitými faktory při rozhodování pro mě byly nadhled tvůrce a kreativita zpracování. Nebylo tolik důležité, aby byl film na vlas podobný originálu, ale spíše to, aby zachytil atmosféru původního filmu nebo stavěl na originálu, ale přinesl nějaký nový ‹twist›”.
 
Tereza Spáčilová, filmová novinářka, která se výběru filmů jako porotkyně zúčastnila již potřetí, komentovala letošní filmy následovně: „Soutěž se oproti loňským letům opět posunula dopředu, přihlásilo se více filmů a bylo se opravdu na co dívat. Standardně se v nabídce objevila řada animovaných filmů na velmi dobré úrovni. To je české specifikum oproti soutěžím v zahraničí, zřejmě dané vysokou úrovní a tradicí české animace.”
 
České finále soutěže s vyhlášením vítěze, který se utká se svým snímkem s celosvětovou konkurencí, proběhne 3. 7. 2013 v Jameson Festival Lounge v Karlových Varech v rámci Mezinárodního filmového festivalu.
 
 
Finálová TOP 10 (podle abecedního pořadí filmu) je následující:
American Beauty, Taťána Rubášová
Clockwork orange, Adam Hobzik
Forrest Gump, Eva Dvořáková
Intouchables, Lukáš Kladníček
Midnight in Paris, Anežka Kružíková
Superman, Tomáš Poděbrad
Terminator, Thanh Phan Tien
The King’s Speech, Michal Kupilík
The Texas Chain Saw Massacre, Petr Černý
Titanic, Martin Stuchlý
 
 
Co je Jameson Done in 60 Seconds?
Filmová soutěž, která je vhodná pro všechny filmové fanoušky bez ohledu na věk či vzdělání. Zapojit se do ní mohou amatérští filmoví nadšenci, mladí začínající filmaři i studenti filmových škol. V České republice se mezinárodní soutěž pořádá již potřetí a je založena na jednoduché premise – každý, kdo chce soutěžit, natočí svůj oblíbený film a jeho děj musí vtěsnat do 60 vteřin. Tento rok, kdy probíhá tato soutěž v ČR již potřetí, se do ní zapojily také dvě filmové školy – Fakulta mediálních komunikací Univerzity Tomáše Bati ve Zlíně a Střední průmyslová škola sdělovací techniky v Panské ulici v Praze.
 
www.jamesonempirediss.com


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.