Share |

Jak si splnit sen a proniknout ještě více do hlubin elektronické hudby?

foto Red bull music academy

Jak si splnit sen a proniknout ještě více do hlubin elektronické hudby? Co udělat pro účast na věhlasné Red Bull Music Academy, čtrnáctidenním workshopu pro muzikanty, producenty, DJs, zpěváky a MCs? V pátek 14. ledna se v Praze uskuteční první letošní infosession s producentem znamým pod uměleckými jmény Hudson Mohawke nebo HudMo o jeho hudební tvorbě, životě a samozřejmě i o Red Bullu Music Academy.

Setkání s ním proběhne v rámci Stimul Festivalu na narozeninách Radia Wave v klubu MeetFactory v Praze na Smíchově. Debata o Red Bull Music Academy bude na úvod večera. Vstup je zdarma, není potřeba ani žádná registrace.

Program večera:

19:00 – 20:00 DJs Radia Wave

20:00 – 20:30 Red Bull Music Academy Infosession s Hudson Mohawke

20:30 – 21:15 Fiordmoss

21.30 – 22:15 WWW

22:30 – 23:30 Machinedrum

23:40 – 00:50 Hudson Mohawke

00:50 – 03:00 DJs Radia Wave

Skot Ross Birchard aka Hudson Mohawk se Red Bull Music Academy účastnil dvakrát, v roce 2007 byl v kanadském Torontu mezi participanty, o tři roky později přijel z domovského Glasgow do Londýna jako host, aby účastníkům workshopu poradil fígle z hudebního průmyslu a vyprávěl, jak ke skládání hudby přistupuje on. O tom totiž akademie je.

Vybraní talentovaní producenti, muzikanti, zpěváci, Djs, MCs, designéři synťáků, orchestrální skladatelé nebo digitální beatmakeři se každý rok sejdou na dvoutýdenní „soustředění“ v některé světové metropoli, kde se přes den baví o muzice se zkušenými kolegy, společně skládají hudbu a večer hrají po místních klubech. K dispozici mají špičkové zázemí, studia, ubytování, stravu, nemusí se starat o nic jiného než o vlastní rozvoj. Přijďte si poslechnout, co Red Bull Music Academy přinesla Hudsonovi Mohawkovi.

Hudson Mohawk na Red Bull Music Academy Radio najdete  zde.

Každou přihlášku projdou minimálně dva odborníci a 24. června se všichni uchazeči dozví, zda byli vybráni či ne. Akademie nedává žádné certifikáty, nesponzoruje umělce, není to soutěž. Není to o tom být objeven nahrávací společností či se naučit, jak to chodí v hudebním průmyslu. Je to spíše o získání potřebného nadhledu a inspirace pro svoji vlastní tvorbu. Je to o unikátních zážitcích se stejně naladěnými lidmi z různých koutů světa. Hudba může být smysluplnou celoživotní náplní i v Česku. Kreativita je zde jediná měna, hudba, kterou žijeme a za kterou si stojíme.

Přihlašování na letošní ročník RBMa bude možné od 2. 2. do 2. 4. 2012.

Pokud máš jakýkoli dotaz ohledně RBMA, neváhej kontaktovat:
Mr. X pro ČR: Ondřej Hlaváček, nailer@redbullmusicacademy.com, +420 777 930 888
Ms. X pro ČR a SR: Linda Hammelová, lindee@redbullmusicacademy.com, +420 603 786 176

Další info najdeš na http://www.redbullmusicacademy.com
www.redbull.cz/musicacademy " target="_blank">  http:// www.redbull.cz/musicacademy


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.