Share |

Jak se studuje v Miláně? II.

foto archiv autorky

 
Začátek nového týdne nebyl zrovna příjemný, ochladilo se a začalo pršet! 
Já samozřejmě tím pádem přišla na další věc, která v mém kufru chyběla, deštník, ale ano, jsem v Evropě v civilizované zemi, deštníky mají! 
 
Spíš je to poznámka k tomu, jak není snadné sbalit kufr 23kg na 5 měsíců, bez toho aby člověk postupně nezjišťoval, že v podstatě vůbec nemá to ,co potřebuje, přesto, že byl při balení zcela přesvědčen o tom, že má vše (já už musela pořídit, pilník, nůžtičky na nehty, něco na mytí obličeje, deštník… ) 
Stále jsem nepodlehla volání divočiny a většinu času trávím s kamarádkou z Prahy nebo s kamarádkou z Itálie, ale s kamarádkou Češkou bychom rády našly klub, kde nehrají současné top 10 na MTV. Takže to je naše nová mise, jeden z dotazů ze strany kamarádky Češky, jestli někdo z jejích italských spolužáků neví o nějakém klubu, kam se nechodí o půlnoci a na půlmetrových podpatkách a třeba i náhodou by tam hrála živá hudba, byl zodpovězen takto: no víš, jsou tu nějaký ale tam chodí "strange people", no jo alternativa se tu nenosí! 
 
Druhý typ co jsme dostaly, je tady známý jako hipster club! Takže to půjdeme prozkoumat.
 
Taky mám za sebou první den ve škole, celý den, každé uterý budeme pracovat na projektu, kde se nám budou střídat 4 profesoři, asistenti a odborníci na dané téma.
Začátek měl být 9:15, ujel mi autobus, na zastávce před školou jsem byla 9:10, takže já bláhová běžela do školy, abych nepřišla hned první den poslední, ve třídě sedělo asi deset lidí ( z 50) a začali jsme v deset. Musím si na ruku napsat: jsi v Itálii, děvče, nespěchej!
 
Každopádně první půlka, samozřejmě nehledě na erasmus studenty, byla pouze v italštině, přesto, vzhledem k dobře připravené obrazové prezentaci, to nebylo uplně nezajímavé a obecně zadané téma je fajn.
Ok, mimochodem od 10-16 h, jsme se zvládli rozdělit do 4člených skupin a vybrat si jedno ze dvou zadání. Není kam spěchat.
Každopádně moje 3 kolegyně vypadají mile a umí docela anglincky!! 
 
A bych nebyla stále negativní, byli jsme na pizze, tuto fotku si vytisknu a budu nosit v Praze stále při sobě - takhle má vypadat pizza s rukolou, víte? 
 
Bacio Viki

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.