Share |

Jak se staví obří hala? "Zákazníkovi je třeba říkat věci tak, jak jsou," tvrdí majitel.

foto: Tomáš Martínek

Na kraji Prahy vyrostla obří hala s řadou funkcí. Kontaktovali jsme se šéfa firmy, která ji postavila, a ptali se na zákulisní věci...
Co jste se za roky s T Servisem dozvěděl a naučil nejdůležitějšího?

Potvrdila se mi zkušenost z let předchazejících, že za vším je jen spousty práce a nelze čekat na nějaké náhodné situace. Osvědčil se mi model z dlouholeté praxe, že je potřeba říkat zakazníkovi věci tak jak jsou a skutečně jak pak i nastanou. V průběhu let se mi několikrát stalo, že někteří z nějakych důvodů přestali u nás objednávat služby a dnes, někdy i po letech, se opět vracejí. Je to všechno běh na dlouhou trať, ten kdo si to neuvědomí, může zaznamenat i krátkodobý úspěch, ale to je tak vše...

Proč jste si pro umístění haly vybrali tuhle lokalitu?

Byla to jen shoda okolností, najít na okraji Prahy zasíťovaný pozemek s dobrou dopravní obslužností je velký problém, hledali jsme ho tři roky. Ten současný díky dokončenému obchvatu splňuje všechny naše požadavky – do centra je to 20 min autem.

Ne všechny velké haly se plně využívají, nemáte obavy, že tak obrovský prostor, který je jistě náročné i jen udržovat, si na sebe nemusí vydělat?

Hala je rozdělena na dvě části – prvni 2/3 velikost slouží na skladování a logistiku naší techniky a je využivaná na 100%, pokud jde o Atelier/Studio zde je to dle poptávky, ale prostor je vymyšlen tak, aby splňoval i ty nejnáročnější požadavky. Obavy o pronájem nemáme, řešíme několik poptávek a navíc jsme teprve na počátku.

Co najdeme uvnitř haly a v čem je prostor unikátní?

Unikatní je, mimo jiné, spojení Atelieru/Studia s půjčovnou – to nabízí pro jakýkoliv projekt, možnost velmi flexibilního výběru potřebného zařízení. Dále se jedna o prostor, který technicky umožnuje nazkoušení program např. pro kapely, ale také pro jiné druhy show a následně vyrazit na turné. Střecha Atelieru/Studia ma nosnost 15t.

Hala působí i jako rehearsal studio - kdo u vás třeba zkouší nebo zkoušet bude?

Chystá se sem David Koller se skupinou a Agon Orchestra (symfonický orchestr), Irské tance, vše ostatní je ve stadiu jednání.

Vaše firma nasvěcuje i budovy, na webu píšete o žižkovském vysílači - znamená to, že současné večerní osvětlení "Rakety" je vaše práce? Co vůbec obnáší zajistit, aby každý den zářila věž od večera až do rána?

Žižkovský vysílač jsme osvětlovali po dobu několika měsíců, při příležitosti spuštění digitální vysílaní v ČR, v současné době se již jedná o pevnou instalaci. Pokud jde o nastaveni – dnes lze vše naprogramovat – střídání nalad barev apod.

Podíleli jste se také na filmovém festivalu v Karlových Varech... čím?

Každý rok je na filmovém fetsivalu řada doprovodných akcí, které zajištujeme po technické stránce v minulosti např. společenske večery a akce pro firmy Audi, ČEZ, Vodaphone, Unicredit

Jaké máte další plány na expanzi či vylepšování vašich aktivit?

V této chvíli se hodně soustředíme na obnovu material hlavně příslušenství, doplňujeme naše stavajicí techniku o nové technologie hlavně z oblasti LED. Take rozšiřujeme náš nejsilnější zvukový system K1 o další reproboxy.

Paralerně s tou činnosti se snážíme rozjet pravidelný školící a vzdělavací program pro technickou obsluhu se všech sférách technickeho zabezpečení, ať se jedna o osvětlovací , ozvučovací, video techniku nebo rigging (stavba nosných konstrukcí, zavěšovani techniky do stretch apod.)


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.