Share |

Jak se léčí v Mariánských lázních

Mariánské Lázně jsou světoznámými léčebnými lázněmi s jedinečnou atmosférou nabízející tradiční léčebné procedury založené na zdejších přírodních léčivých zdrojích v podobě minerálních pramenů, Mariina pramene (vývěru přírodního plynu oxidu uhličitého), rašeliny a slatiny podávaných po ohřátí ve formě zábalů a mimořádně čistého ovzduší, díky kterému mají i statut tzv. klimatických lázní. 
 
Základním bohatstvím Mariánských Lázní jsou léčivé minerální prameny. Na poměrně malém území města jich vyvěrá více než 40 a v širším okolí kolem 100. Těsné sousedství velmi rozdílných pramenů (mají jiné minerální složení) je nejen geologickou zvláštností, ale doslova světovou raritou. Díky chemické rozmanitosti zdejších léčivých pramenů nabízejí Mariánské Lázně velmi pestrou indikaci. Léčí se tu nemoci pohybového aparátu, nemoci ledvin a močových cest, nemoci dýchacího ústrojí, metabolická onemocnění (zejména Diabetes mellitus), onemocnění zažívacího traktu, neurologická onemocnění nebo stavy po onkologických onemocněních. V poslední době stále přibývá pacientů po operacích pohybového aparátu, zejména po endoprotézách. Zdravotní pojišťovny jsem ochorně vysílají onkologické pacienty, kteří zse nacházejí kondici po náročné léčbě.
 
Stavebními kameny ověřených léčebných postupů jsou pitná léčba (obvykle se popíjí přímo u pramene, před hlavními jídly. "Důležité je pít je tam, kde vyvěrají - už za chvíli totiž oxiduje železo v nich obsažené," vysvětlil nám MuDr. Pavel Knára, specialista zabývající se balneologií už 37 let.
Oblíbené jsou minerální uhličité koupele,  a v neposlední řadě peloidy, tedy slatiny a rašeliny podávané po ohřátí ve formě zábalů a obkladů.
 
Hodně se užívají plynové koupele, pro které je využíván oxid uhličitý z Mariina pramene. Pacient je buď uzavřen od pasu dolů v pytli, nebo sedí ve speciálním bazénku - plyn je těžší než vzduch, proto se drží dole a pomáhá prokrvovat organismus. Používají se také injekce plynu například do oblastí kolem bolavých kloubů.
Kromě těchto tradičních procedur stále více hostů, zejména žen, oslovuje nabídka rekondičních, ozdravných a preventivních programů, wellness, beauty a relaxační pobyty, antistresová kúra či fit programy pro manažerky a podnikatelky. Novinky soupeří s tradičními postupy - a návštěvník z toho profituje. Naše rada? Jeďte to zkusit sami a zjistěte, jaký přístup vás osloví.
Chcete vědět víc? Navštivte web marianske-lazne.info
Ubytování najdete nejlépe na marianske-lazne-hotely.cz

 

jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.