Share |

Jak poznat, že se Cambridge Analytica dostala k vašim facebookovým datům?

Už dlouho se mluví o tom, že facebook sbírá spoustu dat - před několika dny jsme přinesli návod, jak si stáhnout všechny vaše data z facebooku (zde).
Může se to i hodit v budoucnu, protože se uvažuje o možnosti smazat vámi odeslané zprávy z příchozí pošty vašich kontaktů (po menším skandálku s tím, že některé zprávy od marka Zuckerberga, které posílal svým kontaktům, záhadně zmizely).
Tentokrát se podíváme na obávanou firmu Cambridge Analytica čelící problémům kvůli sběru dat o uživatelích. Facebook nabízí na své stránce s pomocí jednoduchý návod, kdy věc automaticky prověří. Buď v sekci Centrum nápovědy (zde) dáte do vyhledávacího okénka "Cambridge anaytica" a nebo rovnou kliknete sem na výsledky vyhledávání. Nejpravděpodobněji se vám objeví zpráva, že "Na základě nám dostupných záznamů nedošlo ani u vás, ani u vašich přátel k přihlášení do aplikace This Is Your Digital Life (Tohle je váš digitální život)." Přes ni firma data sbírala. Pokud by se někdo z vašich přátel (nebo vy) byl přihlásil, přečtete si to také zde. Guardian dále uvádí, že všem zasaženým se objeví zpráva od facebooku v jejich news feedu.
Jelikož nebyla aplikace This Is Your Digital Life v ČR zřejmě masově užívána, očekáváme, že v našich krajích o velký problém nepůjde, celosvětově se to tale týká mnoha milionů lidí.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.