Share |

Jak bylo na Prague Coffee Festivalu 2016?

foto autorka

22. a 23. října 2016 se v Kafkově domě konal pátý ročník Prague Coffee Festivalu. Atmosférou zatím nepříjemnější.

 

Organizátoři z pořádajícího spolku  Coffee Embassy ho označují za největší svátek kávy v ČR i střední Evropě. Podle nás nejde jen o to, aby měl nejvíc stánků, ale aby bylo i subjektivně příjemné prozkoumat kávové trendy. Nedělní odpoledne nabídlo možnost si v hezkém Kafkově domě ochutnat spoustu káv mezi lidmi, které to zajímá, ale ne v davu. Co jsme s naší tříčlennou výpravou viděli a zažili? Co frčí?

 

1) K našemu smutku stále jedou kyselé kávy.

Vodítko "kyselé jsou havně kávy z Afriky" není vždy spolehlivé, kyselé bylo skoro vše až na báječně silnou a bohatou kávu z Indie u prezentace strojů Krups, pro tu jsme se vrátili. Mnoho dalších bylo zajímavých a škála chutí je nepopiratelně široká, ale podle nás takový požitek nepřinese.

2) Lidi, co kávy vaří a podávají, nejsou vždycky nadutí protivové. Bistro 8 vyhrává cenu sympatie.

3) Nejoblíbenějším stylem přípravy je aktuálně chemex. Pravda je, že pro ty NEDOPRAŽENÉ KYSELÉ VĚCI, KTERÉ NIKOMU NORMÁLNÍMU NEMŮŽOU CHUTNAT, pardon, pro ty "blond" pražené kávy, které vynikají bohatší škálou chutí než kávy pražené dotmava, se chemex hodí výtečně.

(Kdo potřebuje v kávě chuť rybíru, rebarbory a octa a padesári dalších věcí? Když chci rybíz, dám si rybíz, marja.)

4) Je super, že se dělají takovéhle osvětové akce - čím víc lidí projde a ochutná, tím větší šance, že bude normální dostat i v obyčejné hospodě přijatelnou kávu.

5) Kromě těšení se na další rok doporučujeme čtvrté vydání Knihy kaváren (prezentace 43 podniků z celé České republiky obsahuje také poukaz na jeden kávový nápoj v každé prezentované kavárně zdarma - k mání na coffee-embassy.org)

 

coffeefest.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.