Share |

Coffeepark, kavárna, kam rozhodně můžete se psem

foto Jiří Janda

 
Reklamní slogan – ‘kavárna nejen pro vašeho psa‘ je myslím dost výmluvný, i když si o něm každý může myslet svoje. Tohle místo se v našem milovaném vinohradském “hoodu“ objevilo už někdy před zimou a má vlastně skvostnou pozici – je hned na začátku ulice Chopinova, která lemuje pejskaři hojně navštěvované Riegrovy sady. Z toho titulu je to velmi povedený podnikatelský záměr. Ale jak to je doopravdy?
 
Sám jsem si už několik podzimů a zim říkal jaká je strašná škoda, že poblíž nějakého frekventovanějšího ústí do parku není dobrá kavárna s možností ‘take away’ teplých kávových nápojů. Moje vnitřní lamentace byly vyslyšeny a kde se vzal tu se vzal, je tady Coffeepark. Už z názvu je jasné, na co je zhruba zaměřený. Tak za prvé, Coffeepark je skutečně ‘dogs friendly’, ne, nejsou to jen reklamní kecy. Otvírací doba konvenuje standardním venčícím návykům. Téměř vždycky vás uvítá velmi milý personál, ať už je to majitelka a její rodina, nebo zaměstnanci, což sečteno podtrženo znamená velmi rychle nabitý pocit sousedské sounáležitosti, která navíc není ‘fake’. Kavárna nabízí kávu z italské pražírny Sweetcoffee, ale kávu samotnou mají spíše průměrnou a to nejsem žádný kafe-nacista. Je to prostě jenom a jenom obsluhou. Podle ní také úroveň nabízené kávy dost markantně kolísá. Možná by nebylo od věci ty slabší baristy (vím spolehlivě o jednom) poslat na nějaký workshop. I tak je to ale velmi příjemné místo, skýtající klid a pohodu. Můžete si dát dobrou polívku, brunch, nějaké sladkosti; vše poměrně uchopitelné kvality a za relativně adekvátní ceny. Popravdě, jídlo jsem měl jen párkrát (převážně polívky), takže mi nepřísluší moc hodnotit, ale kávy jsem si odnesl dost a byť jsem dost nenáročný konzument, leccos by tady šlo vylepšit. Možná je právě tohle alfa i omega případného úspěchu, protože průměrných i lehce nadprůměrných kaváren je v tomhle distriktu docela dost. Dalším benefitem domáckostí sálajícího Coffeeparku je i možnost privátních akcí mimo hlavní místnost. A taky to, že Coffeepark poskytuje prostor pro vernisáže, výstavy a různé workshopy. Myslím, že i když tohle rozhodně není hipsterská superstar, Coffeepark si svoje vinohradské místo zaslouží a měli byste si ho hýčkat i vy, pes nepes. 
www.facebook.com/KavarnaCoffeepark/

Pozn. red.: Aktuálně je v kavárně výstava snímků našeho fotografa Jiřího Jandy - u vchodu visí Lemmy Kilmister, dále potkáte Faith No More i představitele české alternativy.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.