Share |

Hudební kouzelník Kölsch uzavře v ROXY svou trilogii

foto: pořadatel akce

Vyleštěte klobouky a připravte se opět na něco speciálního! Do ROXY se vrací jeden z velikánů současné elektroniky, dánský hudební vypravěč, excelentní hudebník a člen respektovaného nezávislého labelu Kompakt - Kölsch. V září vydal své další studiové album 1989, kterým dokončil trilogii popisující jednotlivé životní fáze od dětství až po dospívání. Třetí článek mistrovské skládačky nám odvypráví v ROXY 13. dubna 2018.
 
Dánský producent Rune Reilly Kölsch má jedinečný dar vyprávět pomocí hudby silné příběhy, a to nejen cizí, ale především ten svůj vlastní. Jeho první album 1977 (2013) mapovalo období jeho raného a rozlétaného dětství s kompozicemi jako Opa, Oma nebo Loreley. Druhý a o kapku vyzrálejším 1983 (2015) navázal na své cesty po Dánsku i jižní Evropě. Trilogii uzavřel v záři tohoto roku albem 1989, které vychází z jeho turbulentních let dospívání, kdy se musel vypořádat kromě puberty i s těžkým rozvodem rodičů.
 
„Bylo to těžké období, pamatuji si hlavně šedost všude kolem, ujížděl jsem od toho na skateu, na uších sluchátka. Hudba byla mým zachráncem a jedinou cestou, jak překonat rodinné trable. Našel jsem svůj životní soundtrack k šedi a najednou se přidaly i barvy“ popisuje inspiraci Kölsch. Pro svůj typický precizní zvuk na albu spolupracoval i s 24-členným orchestrem vedeným skladatelem Gregorem Schwellenbachem.
 
Kölsch už jednou v Praze předvedl dechberoucí djské představení a beznadějně vyprodal ROXY. Tentokrát by tomu nemělo být jinak, doporučujeme brzký nákup vstupenek.
 
Kölsch (Kompakt/DK) @ ROXY
13. 4. 2018 – Start 23:00
Support: TBA
/FB Event/
Vstupenky: 390 czk + popl/fee,
/Goout/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.