Share |

Hru Alfreda Jarryho Ubu králem uvede divadelní soubor Strop je nahoře, podlaha je dole

foto: O. Helcel & A. Berdychová

Inscenaci slavné hry Alfreda Jarryho Ubu králem připravuje pražský divadelní soubor „Strop je nahoře, podlaha je dole“. Premiéra se uskuteční v sobotu 25. listopadu 2017 v prostorách Činoherního klubu.

Jaryho proslulou hru inscenujeme -  pod heslem, Ubuismus není humanismus‘ – s respektem k tradici, avšak v lecčems nečekaně“, říká zakladatelka tohoto amatérského souboru a jeho režisérka, dramaturgyně, scénografka, grafická designérka a také herečka Josefina Karlíková.

Soubor „Strop je nahoře, podlaha je dole“ vznikl před třemi lety, kdy se tato současná studentka pražské UMPRUM rozhodla inscenovat Ionescovu Plešatou zpěvačku (z níž pochází i název ansámblu) a oslovila ke spolupráci své známé z pražských, převážně uměleckých škol. Představení se setkalo se značným diváckým ohlasem, stejně jako další inscenace – v Čechách takřka neznámé Sorokinovy hry Dostojevskij – trip. Inscenací třetí bude právě Jarryho Ubu králem.
 
Diváci v ní na jevišti kromě J. Karlíkové uvidí: Konráda Karlíka, Kláru Jakešovou, Oskara Helcela, Benjamina Hessa, Antonína Bruknera, Daniela Tomana, Ondřeje Kulhavého a Daniela Trlifaje.
 
Za pozornost stojí i obsazení významného spisovatele Ivana Matouška, držitele prestižní Ceny Revolver Revue a ceny Magnesia Litera, v roli Divadelního ředitele.
 
Do 17.10.2017 je možné přispět na nezbytné náklady potřebné na dokončení této inscenace, jež vzniká bez jakékoli jiné finanční podpory, a to na Hithitu.
/FB/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.