Share |

High Jump přivítá báječné francouzské bootlegáře Loo & Placido

To tu ještě nebylo.
High Jump známe už 13 let jako akci, která nabízí adrenalinové skoky a slušnou muziku. Letos poprvé se na ní představí francouzská dvojka, která u nás ještě nikdy nehrála a fakt tu chyběla - Loo & Placido.
Tihle dva původně hráli ve francouzských kapelách - v roce 1999 ale Jeremy Johnson (Placido) and Laurent Lupidi (Loo) zahodili basu a bubny a začali hrát jako DJs. Pustili se do bootlegů a mashupů, tedy "lepení" nových skladeb z útržků cizích tracků. Aktuální muziku se nebáli mixovat s Doors a dalšími ikonami a díky nadšení uživatelů pololegálních diskusních fór se z nich brzy stala známá jména.
Sympatická na nich byla skromnost a piplání kariéry skutečně od píky. Kdysi jsme pustili nějakou jejich věc v Radiu 1 a napsali jim o tom - a ty týden přišel nadšený dopis a CD plné dalších mashupů. Stálo jim za to se crcat s ručně dělaným obalem a obšírnými děkovačkami. Podobně nenápadně a skromě se začínali ocitat na kompilacích, v telce a na festivalech ve Francii i v cizině. Spousta lidí zná jejich práci, ale neví, že je od nich. V srpnu je tedy poprvé uvidíme osobně - a dá se čekat, že spojení muzikantské citlivosti a smyslu pro trhlou zábavu udělá z akce jednu z nejlepších hudebních událostí sezony.
 
High Jump proběhne 2. a. 3. srpna tohoto roku. V Hříměždickém lomu nedaleko Příbrami budou kromě L&P (a samotného mistrovství ve skocích do vody) ještě Dub Pistols, Benji Boko a tuzemští dýdžejové. Lístky jsou již v předprodeji na www.ticketstream.cz za 410,-Kč, na místě budou za 500,- Kč.
 
Více informací o akci Highjump naleznete na www.highjump.cz
 
Muzika:
http://www.looandplacido.com/
http://soundcloud.com/looandplacido/
http://retrofutureshock.tumblr.com/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.