Share |

Herbie Hancock přiveze do Brna skvělou kapelu

foto: pořadatel akce

Čtrnáctinásobný laureát ceny Grammy Herbie Hancock potvrdil, že 29. listopadu přijede do Brna s hvězdnou kapelou. Společně s proslulým americkým klavíristou v hale Vodova zahraje Vinnie Colaiuta, bubeník Franka Zappy či Stinga. Další Hancockův spoluhráč basista James Genus se zase může pochlubit spoluprací s Grammy ověnčeným Michelem Camilem. Čtvrtý do party, kytarista a zpěvák Lionel Loueke vystupuje po boku celé plejády špičkových jazzmanů, kromě samotného Hancocka třeba s Avishaiem Cohenem či charismatickou Esperanzou Spalding.
 
Smyslem pro napětí se legendární klavírista Herbie Hancock proslavil ve světě hudby, ale talent pro drama má i jeho management, který složení jeho doprovodné kapely dlouho tajil. „Máme obrovskou radost, že konečně můžeme potvrdit nejsilnější možnou sestavu Hancock-Colaiuta-Genus-Loueke. Myslím, že nic lepšího si ani nelze přát a návštěvníci koncertu se můžou těšit na skutečně silný zážitek,“ uvedl umělecký ředitel festivalu JazzFestBrno Vilém Spilka.
 
Vstupenky na jednu z největších jazzových událostí letošního roku jsou v již v prodeji a velmi rychle mizí. Zbývající lístky v cenách od 790 do 2490 Kč lze zakoupit prostřednictvím webu www.herbiehancock.eua běžných předprodejích. Pořadatelé koncertu připravili i speciální vstupenky na nejatraktivnější místa v sále zároveň opravňující ke vstupu do VIP zóny v ceně 3490 Kč.
 
Kromě fenomenálního hráčského talentu a šestého smyslu pro hudbu Hancockovi neschází ani cit pro výběr spoluhráčů. Klávesový mág a milovník luxusních pian Fazioli se totiž dlouhodobě obklopuje těmi nejschopnějšími a nejzajímavějšími hudebníky, které současná scéna nabízí. Patří mezi ně i bubenické trumfové eso Vinnie Colaiuta, dlouholetý klíčový spolupracovník Franka Zappy, Stinga či Joni Mitchell. Colaiuta dělí svůj čas mezi světová turné se zářícími osobnostmi pop music i jazzu a studiovou práci pro nejvýznamnější producenty dneška. S Hancockem mimo jiné nahrál v roce 2008 desku River: The Joni Letters ověnčenou cenami Grammy včetně té nejzásadnější za nahrávku roku.
 
Basista James Genus pravidelně září v kapele v jedné z nejpopulárnějších světových televizních show Saturday Night Live a v mezičase si odskakuje na turné s proslulými jazzmany. Jeho hudební společnost vyhledávají třeba Michel Camilo, Boba James, Dave Douglas nebo Terence Blanchard. Kytarista, zvukový kouzelník a zpěvák Lionel Loueke pochází z afrického Beninu a tradici africké hudby neopakovatelně vpašovává do jiných hudebních kontextů včetně jazzového. Kromě Hancockových projektů jej nejčastěji můžeme vidět po boku Esperanzy Spalding, Gretchen Parlato či s vlastním triem.
 
Anoncované složení kapely slibuje energickou hudební nálož s využitím akustických i elektrických nástrojů. Herbie Hancock je znám schopností překračovat a míchat styly a podobně i jeho koncertní repertoár spojuje materiál ze všech úspěšných období jeho plodné kariéry. Hancockovým vystoupením nikdy nechybí moment překvapení. Jeho objevitelský naturel a ochota v hudbě riskovat jsou pověstné a zajistily mu místo mezi nejzásadnějšími hybateli hudby posledních pěti dekád.
 
www.herbiehancock.eu
www.nejkoncerty.cz
www.herbiehancock.com
www.24-7promotions.cz
www.jazzfestbrno.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.