Share |

Hellboy: Pekelná knižnice kniha první

foto: pořadatel akce

Vydavatelství COMICS CENTRUM přichází s další unikátní knihou, jejíž vydání mají ve svých rukou sami čtenáři. Jedinečnou podobu může získat kultovní komiks Mikea Mignoly „Hellboy“.
 
„Ke kroku začít připravovat Hellboye v krásné unikátní verzi jsme se rozhodli po obrovském úspěchu Kurva velkýho Sin City. Ukázalo se, že naši čtenáři dokážou netradiční vydání velmi ocenit a důvěřují nám natolik, že si takovou knihu dokonce předplatí. Toho všeho si nesmírně vážíme. Dalo nám to motivaci v této cestě pokračovat a pokusit se opět vydat něco jedinečného, co naše čtenáře potěší. A zrovna Hellboy si takovou péči rozhodně zaslouží,“vysvětluje Václav Dort, ředitel nakladatelství Comics Centrum.
 
Plánovaný velkoformátový svazek „Hellboy: Pekelná knižnice kniha první“ obsahuje první čtyři díly komiksu („Sémě zkázy“, „Probuzení ďábla“, „Spoutaná rakev“ a Pravá ruka zkázy“) doplněné o nikdy nepublikované skici a komentáře MikeaMignoly. Další specialitou vydání je chronologické řazení povídek ze třetí a čtvrté knihy. Unikátní je i samotná podoba vydání – šitá knižní vazba v kvalitním černém plátně, se zlatoražbou na titulu a na hřbetě, s vlisovaným obrázkem a červenou stužkou. Kniha má cenu 2200 korun.
 
Vzhledem k vysokým výrobním nákladům je k realizaci unikátního Hellboye nezbytná spolupráce čtenářů. Aby mohl být svazek „Pekelná knižnice kniha první“ realizován, mělo by si jej předplatit minimálně tři sta zájemců a to do 31.října 2014. Pokud se tak stane, kniha vyjde v první polovině prosince 2014. V případě, že Comics Centrum nenashromáždí dostatečný počet objednávek, peníze předplatitelům v technicky nejkratším možném termínu vrátí. Odměnou za spolupráci bude pro kupující uvedení jejich jména v knize na speciální stránce. Jednotlivé výtisky budou číslovány.  
 
„Postava Hellboye mě strašně baví hlavně proto, že mám moc rád témata spojená s pekelnými silami, i když jsem ateista. Je to klasický antihrdina, který se vlastně narodil jako symbol zla, ale podařilo se mu změnit a přizpůsobit se okolí. Na tuhle speciální edici se vážně těším a doufám, že bude Comics Centrum v jejich vydávání pokračovat. Jsou totiž TOP. Mám už doma Kurva velký Sin City a Hellboye chci zařadit do svojí knihovny určitě taky,“ říká k plánované novince známý slovensky rapper a fanoušek komiksu Strapo. 
 
Více informací naleznete na www.comicscentrum.cz.
 
---
 
O HELLBOYOVI
Hellboy je poněkud svérázný vyšetřovatel Úřadu paranormálního výzkumu a obrany. Řešení jeho případů ho přivádí na prapodivná místa a k setkáním s prazvláštními tvory. Zároveň ho neustále pronásleduje jeho původ a to, proč byl přiveden na tento svět. Hellboyův duchovní otec Mike Mignola míchá pro čtenáře neodolatelnou směs bájí a legend, přidává skvělou atmosféru, akci a humor a to všechno jim pak podává v neobyčejně atraktivní kresbě. Není tedy divu, že si naši čtenáři vychutnávají Hellboyovy příběhy už neuvěřitelných sedmnáct let a dychtivě čekají na každý nový díl jeho dobrodružství. Nyní mají možnost si přečíst první čtyři Hellboyovy knihy ve dvojnásobném formátu a dozvědět se spoustu dalších zajímavostí přímo od Mika Mignoly.
 
O MIKU MIGNOLOVI
Dnes čtyřiapadesátiletý výtvarník a scenárista původem z Kalifornie publikoval své první obrázky,když mu bylo dvacet. V roce 1983 začal pracovat ve vydavatelství Marvel a později kreslil obálky pro některé sešity Batmana u nakladatelství DC. V roce 1993 vymyslel MignolaHellboye. Vedle kresby tehdy začal psátscénáře, kterým se v současnosti věnuje především. Do světa vymyšleného pro komiksy s Hellboyem postupně přibylo několik vedlejších větví a to zejména Ú.P.V.O., které počtem dílů a odboček Hellboye překonalo. Výtvarně se Mike Mignola podílel na filmech Blade II, Atlantis a Drakula F. Coppoly, ke kterému nakreslil i komiks.
 
 
O NAKLADATELSTVÍ COMICS CENTRUM
Nakladatelství Comics Centrum vzniklo v roce 2003. Zakladatelé získali své zkušenosti s komiksem již v roce 1993 prací na magazínu Comics Arena a následně stáli u zrodu nakladatelství Crew, jehož pak byli v letech 1997 – 2000 spolumajiteli.
 
Ve své produkci se Comics Centrum zaměřuje na komiksové příběhy určené především dospělým čtenářům, na díla zajímavá po scenáristické i grafické stránce. Nakladatelství vydává romány v obrazech, například Ragemoor, Drsná škola, Goon, Vrána, Hellboy, Sin City, 300 – Bitva u Thermopyl, nebo Conan.
 
V roce 2007 Comics Centrum vydalo v České republice historicky první knihu o dějinách světového komiksu. Pro tuto knihu poprvé v České republice nakreslil speciální obálku Bryan Talbot. V roce 2012 Comics Centrum přivítalo v Praze Jamese O´Barra, výtvarníka a autora kultovního komiksu Vrána, který zde prvně pohovořil o své práci, komiksech, o Vráně a její zfilmované verzi. Loňské vydání restaurovaného komiksu Drsná škola bylo natolik úspěšné, že si restaurovaná data vyžádali i ve vydavatelství DarkHorse v USA.
 
www.comicscentrum.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.