Share |

Hard Rock Café má nové menu. Šli jsme ho ochutnat.

foto HRC

Hard Rock Cafe není ani tak café, jako spíš restaurace. Její pražskou pobočku najdete v domě U Rotta na Malém náměstí. Funguje už několik let, ale teď má nové menu. Byli jsme to prozkoumat.
Co tu mají:
Americkou kuchyni. Hlavně burgery, dále žebra, kuře. Cibulové kroužky, saláty. Velké porce. Plus enalko i alko koktejly, pivo, kávu, lihoviny.
Co jsme měli a jaké to bylo:
Vegetariánský burger i klasický burger na jedničku. Vše čerstv, šťavnaté, přiložený salátek svěží, grilovaná zelenina udělaná přesně akorát. Cibulové kroužky jsou sna dnejlepší fast food. Domácí hranolky moc prima. Pečené kuře přesně akorát. Nealko koktejl vhodně sladkokyselý.
Všechno, co jsme ochutnali, bylo fajn, neměli jsme jeidnou námitečku, což je téměř zázrak. tady fakt umějí vařit a i když to není levný podnik, za svoje peníze dostanete dobré jídlo. V čas večeře je nutná rezervace mají tu narváno!
Zvláštnosti:
Obsluha je vyškolená na familiérnější a přátelštější projev, než je zvykem v českých hospodách. Mají to ale vychytané a nejsou vlezlí nebo moc familiérní. Cítíte se jako vítaný host. 
Verdikt:
Rozhodně se sem vydejte, pokud máte rádi burgery nebo pečené maso. Raději jednou za týden do dobrého podniku, kde vaří, jak mají, než denně na šizené UHO.
 
Tisková zpráva:
 
Hard Rock Cafe představuje celosvětově nové menu
Testovalo se 14 měsíců a výsledkem je třicet nových položek
 
Síť mezinárodních restaurací Hard Rock Cafe představila po 14 měsících intenzivního kulinářského rozvoje a průzkumu mezi svými hosty nové menu, které zavedla ve všech Hard Rock Cafe po celém světě. Výsledkem je třicet nových položek včetně salátu, dezertů, předkrmů i nápojů.
 
Nové koncepci menu předcházel průzkum, který Hard Rock Cafe uskutečnilo mezi třemi tisíci hosty na čtyřech kontinentech ve 14 zemích. Hosté hodnotili celkem 100 položek ze stávajícího a testovacího menu. Hodnoceno bylo sezónní koření, vůně pokrmů, masové směsi k přípravě burgerů, tvar hranolek a mnoho dalších aspektů. Celý průzkum přinesl 30 nových položek na menu a modifikaci 28 pokrmů ze stávajícího menu.
Náš Food & Beverage team pracoval vytrvale po dobu 14 měsíců. Vyhodnocoval položku po položce, od předkrmů až po koktejly, včetně nádobí a skla, ve kterém pokrmy našim hostům podáváme,“ říká Fred Thimm, Chief Operating Office of Company Cafes, Hard Rock International.
Každá obloha a ingredience byla vybíraná s pečlivým dohledem odborníků. Bylo otestováno více než 27 vzorků žemlí na hamburgery, než se vybrala ta finální. Burgery se vybíraly na základě několika faktorů, včetně původu hovězího masa, poměru tučného a libového masa, řezu v průměru a tvaru. Během sestavování nového menu hrála hlavní roli čerstvost a kvalita ingrediencí. Pečivo, ovoce a zelenina jsou dodávané denně čerstvé od pečlivě vybraných lokálních dodavatelů, ostatní suroviny pochází celosvětově ze stejného zdroje, aby byla garantovaná jednotná kvalita. Steaky jsou například dodávané z Argentiny.
 
Během více než 40 let se Hard Rock při poskytování služeb zákazníkům chlubí jedinečnou rock’n’rollovou atmosférou,“ říká Mike Zajak , Sr., Director of Culinary Development for Hard Rock a dodává: „Nové menu ukazuje náš stávající i současný postoj k našim zákazníkům, kterým se snažíme nabídnout vždy opravdové, čerstvé a od základu promyšlené zážitky a servis, včetně výtečného jídla.“
 
Nové a vylepšené menu sítě restaurací Hard Rock odkazuje na tradiční americkou kuchyni s příslibem čerstvých ingrediencí a stylem, na kterém si mohou zákazníci pochutnat pouze v síti restaurací Hard Rock. Pražská pobočka nabízí jako jedna z mála také zahrádku a snídaňové menu. Pro více informací o restauracích Hard Rock Cafe navštivte stránky www.hardrock.com.
 
 
 
O novém menu podrobněji
 
Na vrcholu hitparády
Hard Rock Cafe celosvětově rozšířilo nabídku jednotlivých položek v menu tak, aby svým hostům poskytlo co největší výběr. Nové menu nyní nabízí tři nové saláty – konkrétně Grilled Chicken Chop Salad, Grilled Chicken Argula Salad a Cobb Salad, dále tři nové dezerty – House-made Carrot Cake, Molten Lava Cake a Cheesecake se sušenkami Oreo. Všechny tyto nové položky během testovacího období obdržely od hostů maximální kladné ohodnocení.
 
Největší hity
Průzkum společnosti Hard Rock Cafe dále ukázal, že některé položky na menu jsou oblíbené ve své stávající podobě, případně s menšími úpravami tak, aby se dostaly na pomyslný vrchol hitparády hostů. Například původní Hard Rock Nachos, které jsou obohaceny sýrem, pikantním pórkem a hovězím masem, najdete nyní v menu pod názvem „Nachopalooza“, nebo oblíbené Jumbo Chicken Wings nyní v novém menu jako „Rockin’ Wings“, marinované ve speciální směsi deseti druhů koření s výběrem Classic Rock, Tangy nebo Heavy metal omáčky.
 
Nápoje
Celkem šest měsíců věnovalo Hard Rock Cafe také průzkumu sekce nápojů. Průzkum se zaměřil na současnou konzumaci nápojů v rámci sítě Hard Rock v porovnání s mezinárodními trendy. Hard Rock spolupracovalo s top deseti dodavateli nápojů, kteří byli nápomocni v sestavení nového nápojového lístku. Výsledkem průzkumu a vzájemné spolupráce je tak 150 nápojů v klíčových oblastech kávy, dezertů, alkoholických míchaných nápojů a dalších.
Představení nového menu bere společnost Hard Rock Cafe jako jedinečnou příležitost zaujmout přední místo v oblasti nápojů z hlediska inovací. Například oblíbený drink Air Mexico si nyní hosté mohou dopřát v několika příchutích – meloun, mango, okurka, blue curacao, granátové jablko nebo lesní ovoce. Nové nápojové menu se soustředí na koncepci kombinace sladkých a výrazných chutí. Míchané alkoholické koktejly mají přísady a příchutě jako kořeněný hnědý cukr, slaný karamel, čokoládu či dokonce slaninu. Hard Rock Cafe v souvislosti s novým nápojovým lístkem představil také nové alkoholické a nealkoholické mléčné koktejly - Vanilla Root Beer Shake nebo Salted Caramel Cafe.
 
 
 
 
 
 
 
 
O „Hard Rock International“
S celkovým počtem 180 provozoven v 56 zemích, včetně 140 kaváren a 19 hotelů a 9 kasin, se Hard Rock International (HRI) řadí mezi celosvětově nejuznávanější společnosti. Počínaje kytarou Erica Claptona, Hard Rock dnes vlastní největší sbírku hudebních předmětů, které jsou vystaveny v provozovnách po celém světě. Hard Rock je také známý díky živým hudebním vystoupením, sběratelským kouskům oblečení a obrovskou sbírkou hudebních upomínkových předmětů. HRI vlastní světovou ochrannou známku pro všechny značky Hard Rock. Společnost vlastní, operuje a pronajímá ve frančízách restaurace v předních metropolích, které zahrnují Londýn, New York, San Francisco, Sydney a Dubai. HRI také vlastní, licencuje a/nebo řídí hotely a kasína po celém světě. Destinace zahrnují dva nejúspěšnější hotely a kasína v Tampě a v Hollywoodu, obojí na Floridě, které vlastní a řídí mateřská společnost HRI „The Seminole Tribe of Florida“, dále Bali, Biloxi, Chicago, Cancun, Las Vegas, San Diego a Singapore. Nově se mezi lokality řadí Hard Rock Cafe řadí Santiago, Nabq, San Jose a Guatemala City. Nové hotelové projekty zahrnují lokality Daytona Beach, Aruba, Riviera Maya, Ibiza, Abu Dhabi a Shenzhen a Haikou v Číně. Nové projekty ve fázi rozvoje kasin zahrnují Maďarsko a Northfield v Ohiu. Pro více informací o Hard Rock International navštivte www.hardrock.com.
 
 
http://www.hardrock.com/cafes/prague/
 
      

 
 
 
 
 
 

 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.