Share |

Guest blog: Korsika, ostrov plný kaštanů

foto: Veronika Šranková

Naše cestování začíná na výběžku Cap Corse. Základnou je pro následující 3 dny kemp poblíž městečka Saint Florent. Máme namířeno na do nebes vychválenou pláž Saleccia. Ta slibuje oslňující bílý písek s tyrkysovo-smaragdovou vodou. Cestu na ní však vzdáváme - nutnost mít čtyřkolku a hlavně nervy. Silnice má jen jeden pruh a tak se často musíte vyhýbat šoférovi v protisměru.
 
Pokračujeme tedy kousek dál na pláž  L'ostricioni. Na té je prý nejjemnější písek v celé evropě. Jsou tu docela solidní vlny, sem tam kiteboarder a dostatek prostoru pro váš klid. Moře střídáme následující den s městečkem Nonza. Tady začíná můj lov po výrobcích z kaštanu. Korsika je kaštany proslulá a přidávají je tu téměř do všeho - od kaštanového piva, marmelády, mouky, likéru až po kaštanové mýdlo. Nonza je příjemně ospalá, s oprýskanými starými domy. Zvláštní je tu estetika oprýskanosti. Městečko vůbec nevypadá špinavě či zanedbaně. Byť se tu omítky loupou o 106. Působí naopak velmi domácky, vřele a přátelsky. Žádná sterilita.
 
Celý příspěvek od Veroniky Šrankové čtěte zde.


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.