Share |

The Glitch Mob: Dostat se k lidem muzikou

The Glitch Mob hrají 26. května v Roxy a my pro vás máme stručný rozhovor.
foto: PR

The Glitch Mob hrají Roxy, a to už 26. května. Dostali jsme možnost s nima udělat rozhovor - a zjistili jsme, že jsou to super kluci.
 
Co je na GLITCH tak dobrýho, že se to dostalo až do názvu vašeho projektu?
Když jsme poprvý začali společně hrát, odehráli jsme pár koncertů, aniž  bychom měli nějaký jméno. Potom jsme měli hrát na jednom malým festivalu na severu Kalifornie a byli jsme donucení si nějaký jméno vybrat, a jeden náš kamarád řekl "THe Glitch Mob". Dobře to klouzalo po jazyku, líbil se nám ten zvuk, tak jsme si to jméno nechali. Je to  vtipný, protože to vlastně nemá žádný extra význam :)
 
Kdybychom si měli poslechnout jeden, dva vaše tracky, který by to byly?
Asi Fortune Days a Our Demons. Ty jsou dobře shrnují a vystihují náš zvuk.
 
Kdy se to stalo, že jste se rozhodli dělat muziku?
Začali jsme jako djsko-producentský kolektiv a asi rok jsme spolu jezdili po klubech a hráli. Náš kamarád Nalepa se nás zeptal, jestli bychom mu nezremixovali jeden track na jeho remixový album. To bylo poprvý, kdy jsme spolu všichni seděli ve studiu a vyráběli hudbu. Potom jsme udělali další remixy a jezdili jsme dál hrát a pak jsme se rozhodli, že si sedneme a dáme dohromady album Drink The Sea.
 
Co jsou vaše tři nejoblíbenější kapely? 
Nine Inch Nails, Daft Punk a Radiohead.
 
Co je podle vás nejlepší na tom bejt muzikant?
Nejlepší je, že se můžeš svým výtvorem dotýkat životů lidí. To, co děláme, děláme nejlíp, jak umíme a jsme vděčný, že na týhle cestě můžeme bejt.
 
Co děláte proti šedi?
Vytvořili jsme uživatelskej systém nazvanej The Blade, ze kterýho hrajeme. Je pro nás důležitý vlézt na pódium a odehrát naši hudbu se stejným dramatem a stejnou intenzitou, s jakou byla napsaná.
 
 
 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.