Share |

O čem je Beach Park Mlékojedy? Hlavně o hudbě a relaxu.

foto: pořadatel akce

V Mlékojedech se brzo zahájí nová sezóna, a protože se tam chystá dost kvalitní hudba, chutné drinky, DJové, workshopy i promítání filmů, zeptali jsme se jednoho z organizátorů, proč Mlékojedy vznikly a jak se žije u vody na pláži.
 
Můžete shrnout historii Mlékojed?
V roce 2000 vznikl bar v Mlékojedech jako letní verze Divadelního baru v Paláci Akropolis, proto i název FREE – Divadelní bar – FreeDbar. První 4 roky stál na místě, kde je dnešní bar, stan. Když nám ho někdo podpálil, rozhodli jsme se postavit kamenný bar. Od té doby se snažíme zlepšovat a místo neustále roste, věříme, že k lepšímu. Zaměřujeme se nejen na kulturu (promítáme filmy, pořádáme koncerty a djs party), ale i na sportovní aktivity a turnaje.
 
Jak a proč jste je vlastně rozjel?
V době, kdy jsme začínali s barem v Akropoli, byl bar hodně oblíbený, my jsme byli plni nadšení  a říkali si, že by bylo skvělé udělat nějakou letní variantu, abychom v létě nemuseli sedět v podzemí. Hledali jsme dlouho vhodnou lokalitu u vody mimo Prahu a volba nakonec padla na Mlékojedy.
 
Nejbizarnější a nejkrásnější momenty?
Moje vlastní svatba na mole před barem :-).
 
Největší trable?
Asi s počasím – léto v Čechách je krátké a ne vždy přeje plážovému životu. Další trable přinesla samotná původně dobře zamýšlená podstata baru - prostor byl vždy FREE a otevřen komukoliv. To samozřejmě lákalo a láká i lidi řekněme tak trochu problémové. Proto jsme se letos poprvé rozhodli na víkendové večerní hudební akce areál uzavřít  a vybírat symbolické vstupné.
 
Proč jsou tak specifické, co tam lidi nacházejí, co jinde není?
Je to plážový bar – řekl bych, že těch v Čechách moc není. Klub a pláž na jednom místě.  Můžete si užít sluníčko, koupání, nějaké ty sportovní aktivity a nakonec hudbu a tanec až do rána. To vše na písku, v parádní atmosféře...ani se nemusíte převlékat z plavek J
 
letoška jsou určité změny. V čem spočívají, proč je zavádíte?
Snažíme se zlepšit  a rozšířit celý areál a zaměřit se na různé skupiny návštěvníků. Rozšiřujeme prostor o příjemnou plážs posilovnou, houpačkami pro děti a sezením s možností grilování. Dále je novinkou možnost bezpečného kempování, dětské hřiště, chilloutová zóna a plánujeme i kavárničku s palačinkami.Je toho hodně, tak doufejme, že nám bude přát počasí.
Zároveň jsme přistoupili k nutnému kroku uzavřít areál na večerní víkendové akce a vybírat symbolické vstupné 50 Kč, abychom zajistili bezpečnější prostředí pro naše návštěvníky. 
 
Programové tipy na letošek?
Každý se vždy těší na dvoudenní „otvíračku“, kam se snažíme obsadit atraktivní kapely a dje. Letos otvíráme 23. a 24. května se silnou čtveřicí: Vladimir 518, LA4, DJ Mike Trafik a Fast Food Orchestra. Během sezony u nás vystoupí např. EddieStoilow, Zrní, James Cole, MydyRabicad, Prague Conspiracy nebo Ting. Mimo koncerty nám letošní program zpříjemní např. ChrisSadler, N’Zym, Hlava, Brian, Akvamen, Nimand.P@co a další..).

 
Co děláte proti šedi?
Snažíme se spolanskému kraji nabídnout trochu kulturní šťávy, vdechnout mu přes léto život a plážovou pohodu. A co se týká mě osobně, teď po čtyřicítce si asi budu muset obarvit vlasy :-).
 
Více na https://www.facebook.com/mlekojedy


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.