Share |

Fresh Film Fest uvede téměř 100 filmů

foto: pořadatel akce

Přes 20 aktuálních debutů, dokumenty portrétující digitální revoluci ve filmu a nejnovější díla filmových mistrů jako Ray Martin, Kelly Reichardt nebo Quentin Dupieux.
 
Přes 90 celovečerních a krátkých snímků, které nejsou běžně v kinech k vidění, zajímavé filmové osobnosti od nás i ze zahraničí, a řadu doprovodných akcí nabídne program 11. ročníku mezinárodního filmového festivalu Fresh Film Fest. Přehlídka zaměřená na mladé tvůrce, debuty a studentskou tvorbu proběhne od 17. do 21. září v pražských kinech Světozor, Bio Oko, Kino 35 - Francouzský institut a také v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery.
 
Dokumenty o vlivu digitální revoluce a moderních technologií na práci předních světových tvůrců jako Danny Boyle, David Fincher, Martin Scorsesenebo Lars von Trier, uhrančivé snímky Ruhr a Easy Rider 2012 vlivného a vizionářského amerického režiséra Jamese Benninga, vzácný dokument Béla Tarr: Být filmařem o jednom z největších tvůrců naší doby, zamotané sci-fi Vzdálenost Sergia Caballera, spoluzakladatele festivalu elektronické hudby Sónar v Barceloně, díla režisérů Richarda Linklatera či Michaela Hanekeho, distribuční premiéry aktuálního dokumentu režiséra Benjamina Tučka Plán nebo bláznivé komedie francouzského režiséra a hudebníka Quentina Dupieuxe (Mr. Oizo) Fízlové, hajzlové se zpěvákem Marilynem Mansonem, detektivní minisérie Southcliffe, thriller o honbě za pomstou Blue Ruin oceněný cenou FIPRESCI v Cannes 2013, experimentální film Vojín Jeannette oceněný Tygrem za rok 2013 v Rotterdamu, psychedelický trip Úplné zmizení Filipínce Raye Martina, závěrečná část triptychu o prostituci Sladký život kurevdokumentaristy Michaela Glawoggera, soutěže nejzajímavějších světových debutů včetně režijní prvotiny polského herce Krzysztofa Skoniecznyho známého z filmů Andrzeje Wajdy či Agnieszky Holland nebosnímku Skoro jako láska,jednoho z nejlepších indie filmů roku 2014... to je pouze malý výběr projekcí, které na návštěvníky letošního Fresh Film Festu čekají.
 
Návštěvníci festivalu se budou moci setkat při projekcích či master class například s Monikou Willi, která je dvorní střihačkou Michaela Hanekeho nebo dokumentaristy Michaela Glawoggera, režisérkou Piou Marais, držitelkou Tiger Award z Rotterdamu i zvláštního uznání z Berlinale, jedním z nejzkušenějších a nejtalentovanějších švédských zvukových designerů Janem Alvemarkem, režisérem Matthiasem Maassem, který mapoval zkušenosti tří nejdůležitějších kameramanů konce devadesátých let, Krisem Kellym, režisérem, scenáristou, VFX designérem a spoluzakladatelem originálního britského animačního studia Blacknorth, režisérem Domem Rotheroem, který svým pojetím předznamel Blair Witch, českým producent Tomášem Hrubým, slovenským výtvarníkem Radimem Labudou, vítězem ceny Jindřicha Chalupeckého 2008, a s dalšími hosty.
 
Projekce doplní doprovodný program (projekce filmu Gottland, přednáška, cyklojízda, party s DJs) přístupný zdarma v Café Neustadt, klubu La Loca a v (A)VOID Floating Gallery. Více o programu na www.freshfilmfest.net
 
Vstupenky jsou k dostání na pokladnách jednotlivých kin v ceně 50 a 100 Kč, k dispozici je také akreditace na celou dobu festivalu za 500 Kč a zlevněná za 350 Kč. Přesný program a další informace na www.freshfilmfest.net.
 
Fresh Film Fest 2014
17. - 21. září 2014
Praha - kino Světozor, Bio Oko, Kino 35 - Francouzský institut, La Loca, Café Neustadt, (A)void Floating Gallery

 
 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.