Share |

Free Mondays ukáží český synthpop a berlínskou 8bitovou smršť

foto: pořadatel akce

Víte, co se děje na české synthpopové scéně? Pamatujete si kapelu, která s úspěchem předskakovala vyprodanému koncertu britských Hurts v Lucerně? A co ochutnat německý osmibitový pop? Na všechny otázky vám odpoví prosincové Free Mondays v Roxy. Začínáme s Make My Heart Explode, kteří u nás představí své nové album a do toho si pozvou ještě dva skvělé hosty. V půlce prosince potom přivítáme berlínskou návštěvu Anatopia, kteří předvedou svoji šílenou energickou show. Přijdete se podívat?
 
1/12 Free Mondays w/ MAKE MY HEART EXPLODE (CZ), LUKAS LANDA (CZ), JOHNNY SURVIVED (CZ)
tags: synth, pop, laptop, love, indie, estrogen, rock
Chytlavé melodie, snové synth plochy a výrazná rytmika - tak by se dala charakterizovat hudba pražské kapely Make My Heart Explode. Eponymní debutovou desku si kapela produkovala sama, je ovlivněná space-rockovou hudbou 70. a 80. let, stejně tak jako současnou popovou.
 
Kapela Make My Heart Explode vznikla v polovině roku 2011. Její debutové album z léta 2012 se inspiruje vlnou současné moderní synth-popové hudby. Jejich singly se chytly v rádiích, první klip k singlu One More Day se proběhl po televizích a zakotvil v hitparádě Medúza na ČT. Bandzone.cz je vyhlásil jako tip týdne, když dali svoji desku zdarma k poslechu. Daru Rolins zase zaujali natolik, že jim sama pokřtila debut. V létě si pak kapela zahrála na vyhlášeném Grape festivalu na Slovensku. V pražské ROXY to nebude jejich první koncert. Už dvakrát se tu s úspěchem představili pražskému publiku.
 
V březnu 2013 se Make My Heart Explode představili jako předkapela britské senzace HURTS na jejich vyprodaném koncertě v pražském Lucerna Music Baru.
 
Na koncertě je doprovodí Lukáš Landa, který kombinuje zvuky akustické kytary, synťáků a samplů. A to, že používá laptop, mu dává svobodu vystupovat pro začátek sám. Inspiruje se elektronickou hudbou, ale poslouchá taky folk nebo country. A jako třetí kapela se představí plzenští Johnny Survived. Pionýři psychedelie, do kterých se určitě zamilujete.
FB event zde. // Video zde.
 
1/12 Free Mondays w/ ANATOPIA (DE)
Tags: hi-tech, pop, 8bit, Berlin
Anatopia je extatickým výbuchem skvěle zpracované energie. O to se stará duo Henrietta Morgenstern & Klaus Plötzlisch. Je to známost, bláznivá show, intergalaktický kabaret, punkový concert, science fiction a žonglování všemi směry. Jejich texty jsou většinou minimalistické humorné hry se slovy o lásce a dramatu a jejich laptopy, smartpohony a zájmem o zdivočelý svět internetu. Jako reakci na závislost na jejich počítačích se rozhodli nikdy je nepoužívat na pódiu a hrát si jen se zvuky, které umí vykouzlit pohyb těla. Na těchto živých koncertech hraje Klaus na jeho po domácku vyrobený drum kit a to vlastní nohou, zatímco ovládá elektronickou kytaru a syntetizátory, taktéž vlastníma rukama a zpívá. Henrietta ovládá syntetizátory, zpívá a mlátí do činelů, jak jen může.
FB event zde. // Video zde.
 
Web: http://roxy.cz/


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.