Share |

František Kowolovski dnes ve Spejsu zahají svou zvukovou instalaci

pozvánka

Zvuková instalace RE:ACTIVE vychází z velmi variujícího názoru na problematiku přepisu viděného (obraz, symbol) do jazykového (definice, popis světa): nakolik tyto formy ovlivňují lidskou emocionalitu, chápání a vnímání přítomnosti místa, historii či paměť - potažmo architektury. Pomocí této zdánlivé neslučitelné dichotomie výrazových prostředků dojde k novému popisu prostoru skrze subjekt - k jeho redefinici. Dochází ke konfrontaci modelu viděného a jazykového, ukáže se, zda jsou tyto "definice" rozdílné či nikoliv, zda je jazyk pravdivější než viděný obraz, zda lidská paměť pracuje více v modalitě představ či pregnantních definic. Pětice vybraných osob dodá pět osobních popisů viděného a vytvoří jakousi „jednoduchou“ novou mapu daného místa. Mělo by tak dojít k fragmentárnímu či kolektivnímu vnímání architektury prostoru galerie Spejs.

Instalace se bude skládat z pětice reproduktorů rozmístěných nenápadně v prostoru a schovaných před zraky diváků. (např. květináč, schodiště atd.). Nejprve nesrozumitelný šum se teprve přiblížením se k jednomu ze skrytých mikrofonů stává konkrétním textem.

Zahájení výstavy Františka Kowolowského s názvem RE:ACTIVE se uskuteční v úterý 9. 10. 2012 od 18hod ve SPEJSu - Záhřebská 23, Praha
2 - Vinohrady.

www.spejs.cz


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.