Share |

Fotograf Dereck Hard vystaví lásku

Love is HARD
Audiovizuální výstava, simultánně na třech místech v Praze a se zcela novým fotografickým formátem!
 
8. 11. - 30. 11. 2017 (vernisáž 8. 11. 2017 od 19:00 - Vnitroblock)
 
Vnitroblock / Pasáž Českého Designu / Kavárna co hledá jméno
 
Originální.
To stačí k popisu autorovi tvorby a také nového fotografického formátu, který bude premiérově představen na výstavě Love is HARD. Na pomyslné ose lásky, která spojuje holešovický Vnitroblock, Pasáž Českého Designu na Starém Městě a smíchovskou Kavárnu co hledá jméno, nalezne divák tři série dotýkající se lásky, dnešní doby a vztahů. Navazuje na fotografovi předchozí velké sólo výstavy, kde najednou vystavil inscenovanou fotografii, zátiší a autoportrét.
 
Zvučná.
Všechny série jsou doplněny o na míru vytvořenou hudbu skladatele Johna Soulcoxe. Tyto fotografie nepromlouvají jen obrazem, ale také zvukem. To, téma výstavy a forma prezentace dělá z výstavy jedinečný zážitek.
 
Série 1 (Pasáž Českého Designu) – „Telefon“ je série kritizující dnešní přehnanou závislost lidí na chytrých telefonech. Série je prezentována novým fotografickým formátem a to na nejmodernější televizi s OLED obrazovkou, ve formátu 4K – ultra HD. Deset fotografií je sestříháno do krátkého cinemagrafového videa, kdy statickou fotografii doplňuje hýbající se video prvek, na míru vytvořená hudba, mluvené slovo a ruchy. V hlavní roli zpěvák a herec David Kraus se svou partnerkou, světovou tenistkou, Bárou Strýcovou. V cameo rolích se objeví zpěvák a herec Jiří Korn, zpěvačka a rapperka Sharlota, modelka Nikol Moravcová, či fotografka a umělkyně Koki9.
 
Série 2 (Vnitroblock) – „Kuro ni kuro“ (černá na černé), minimalistická zátiší, která autor vytvořil v prosinci 2016, kdy procházel složitým partnerským vztahem. Fotografie 70x70 cm pod akrylovým sklem doplňuje hudba v japonském stylu. Japonsko, které autor dlouhodobě miluje, se prolíná jak na fotografiích, tak v samotném názvu celého cyklu.
 
Série 3 (Kavárna co hledá jméno) – „Dnešní vztah“, série autoportrétů, které kritizují současné navazování vztahů skrze sociální sítě, ale také falešnost a povrchnost dnešních mladých lidí. Série je opět prezentována formou cinemagrafového videa na 4K televizi s OLED obrazovkou, doplněna autorskou hudbou, mluveným slovem a ruchy.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Dereck Hard patří k výrazným uměleckým fotografům z nastupující mladé generace. Je absolvent magisterského oboru tvůrčí fotografie (ITF) na Slezské univerzitě v Opavě. Má za sebou úspěchy jako vítězství junior kategorie na Czech Press Photo nebo byl oficiální tváří a ambassadorem firmy Canon CZ. Krom toho pět let vydával a fotil většinu fotografií do  časopisu Are we Bastards?! o urban/street kultuře. Měl velkou řadu kolektivních i sólo výstav (2014 Tančící dům, 2016 Galerie Portheimka, …) a vydal řadu publikací. V roce 2012 vydal publikaci Street Kids - což byla motivační publikace pro mládež a polovina nákladu směřovala zdarma do dětských domovů. V roce 2014 vydal knihu PHOTOMAN! (první audiovizuální komis na světě) a v roce 2016 fotografickou pohádku ZUličníci. V komerční tvorbě vytváří například autorské rubriky pro Red Bull, či spolupracuje s lifestyle magazíny jako Glanc, ForMEN atd. Ve své volné tvorbě se věnuje uceleným sériím ve stylu POPHOTO (pop-art photography).
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
 
Portfolio web s blogem: www.dereckhard.com
Autorské fotorubriky pro Red Bull: www.redbull.cz/serie
Web fotopohádky: www.zulicnici.cz
Web časopisu: www.bstrds.cz
Web fotokomiksu: www.photoman-komiks.cz
Facebook fanpage: https://www.facebook.com/DereckHardPhotography/
 
 
 

 


jádu
view counter
Webové aplikace by iQuest s.r.o.